פנמ''צ , +גיוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנמ''צ , +גיוס
    איתי
    24/01/2010

שלום
    יש לי עוד חודש גיבוש של פנמ''צ חיפה (ריאלי) ..אני יודע שלא צריך כל כך כושר בשביל הפנימייה..אבל כאשר אני יתגייס אני רוצה להגיע ליחידה מובחרת
    כמה שאלות:
    1 על איזה עיקרון יחידה מובחרת יותר עובדת?
    א. כח (מתח, שכיבות שמיכה וכו'..)
    ב. סיבולת לב ריאה( ריצות ספרינטים וכו'..)

2 בכח אני מעולה לגיל שלי (15) אני עושה 30 מתח ואני מסוגל להגיע ל100 שכיבות שמיכה אבל הבעיה היא שהפסקתי לרוץ ממזמן כי אני לא אוהב את זה ( יש לי תסמונת טורט שמפריע לי בדרך ואני מקווה שלא יורידו לי פרופיל על זה) אז אם אפשר אני ישמח לקבל תכנית אימונים לריצות וספרינטים ולחיזוק הרגליים..

תודה רבה
    איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פנמ''צ , +גיוס

הוספת תגובה

• תשובה

דני בארי
    25/01/2010

איתי שלום.
    ראשית כל הכבוד על המחשבה והמוטיבציה כבר בשלב זה. רוב בני הנוער בגילך בכלל לא בכיוון ולא מבינים את החשיבות של שירות צבאי מועיל ומה זה יכול לתרום לקריירה\ עתיד שלך.
    לגבי תסמונת טורט- אינני רופא צבאי אל להערכתי לא ניתן להיות לוחם עם פרופיל כזה- מציע לבדוק.
    לגבי יכולותך הגופניות הן מעולות בטח ובטח לגילך אך הדבר החשוב שמחפשים ביחידות עילית הוא הכושר המנטאלי - היכולת לעבוד תחת לחץ. אתן לך דוגמא בשבוע שעבר הסתיימו ימי הסייירות, ראינו שם חברה שרצו את ריצת ה-2000 בפחות מ-7 דק' אך לאחר 5 דק'!!! הם פרשו וזאת בגלל הטענה שאני מעלה כאן כל הזמן כושר הוא עוזר הדבר החשוב ביותר ללא ספק זה העכולת המנטאלית.
    לגבי תוכניות אימון- אינני מפרסם את תוכניותי באינטרנט אך אין שום בעיה למצוא תוכניות באינטרנט.
    שיהיה בהצליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

איתי
    25/01/2010

יש לי עוד שאלה:
    האם צריך כושר גבוהה לגודודים הרגילים ביחידות חי''ר כמו ה51 של גולני וכו'..?
    ובשביל להגיע לפלס''ר גולני או אגוז מה אני אמור לעשות?(רק אם אתה יודע)
    ויש לי בן דוד שהתחיל להתאמן מכיתה י' לאגוז ובסוף התקבל..ז רצוי להתאמן מגיל צעיר?

תודה
    איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

דני בארי
    25/01/2010

איתי, מבחינת רמת כושר בגדןדים, הדרישה היא בסיסית- ככל שרמתך תהיה גבוהה יותר יהיה לך קל יותר.
    בשנים האחרונות החלו גיבושונים לחטיבת גולני ובעלי כושר נמוך מאוד לא עוברים ומועברים לחטיבה אחרת.
    יש מס' אופציות להגיע לפלס"ר גולני\ אגוז:
    1. בקשה לגולני במנילה ועם הגיוס לחטיבה יש גיבוש יחטי"ות (יחידות חטיבתיות) שאם עוברים הגיבוש ניתן להתקבל לאחת היחידות.
    2. להתחיל מסלול באחת מיחידות העילית (טייס, מטכ"ל וכו') ,ליפול במהלך המסלול ולאחר מכן לבקש ראיון לאחת היחידות.
    3. לעשות גיבוש למשל טייס או מטכ"ל לסיים ולא לעבור ולקבל ראיון לאגוז.

אין ספק שככל שתכין עצמך מוקדם יותר, כך סיכוייך להצליח גדל, עובדתית אני יכול להגיד לך שאינני זוכר חניך שהתחיל בכיתה י' היה רציני בכל התקופה ולא התברג גבוה, פשוט אין דבר כזה (אצלי לפחות).
    שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה