מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות לפני הגיוס :]ליאל17/02/2010
שלום שמי ליאל ואני בת 18
זאת לא פעם ראשונה שלי פה בפורום ועדיין נותרו לי כמה שאלות :]
אני מיועדת להיות מדריכת כושר קרבי בצבא ותאריך גיוסי הוא בחודש מאי (בעוד כחודשיים וחצי).
רציתי לדעת מהם הטווחי דופק לב הרצויים בזמן מאמץ אירובי כמו ריצה?
במשך ריצה (2-3 ק"מ) דופק הלב שלי נע 192-201. האם זה טוב או לא טוב בהתחשב בעובדה שאני הולכת להיות מדסית?
מה אמור להיות דופק הלב לאחר סוף הריצה/סיום האימון?
שאלה נוספת היא, בעבר, לפני כחצי שנה, הייתי מעשנת פעמיים-שלוש בשבוע ולאחר שהתחלתי בפעילות גופנית הפסקתי לחלוטין ולצמיתות עם העישון.
האם הסיגריות שעישנתי בעבר ישפיעו על גופי היום? או שהם "התנקו" מגופי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דני בארי19/02/2010שלום ליאל.
ראשית גיוס קל ובהצלחה בקורס
ולשאלותייך:
כעיקרון מומלץ טווח של 60%-80% ומהסיבה הפשוטה פחות מדופק של 60% את לא שורפת שומן וכאשר אנו עובדים בדפקים גבוהים מאוד זה גם לא בריא לאורך זמן וגם לא מאפשר לנו לעבוד לאורך זמן (בהנחה שמדובר על ריצת משך).
טווח הדופק שלך גבוה בהנחה שזהו הממוצע ולא הדופק בסיום ספרינט לדוגמא.
הסיום הריצה הדופק יהיה בהתאם לקצב בסיום הריצה. ככל שהכושר הגופני טוב יותר המתאמן\נת יחזרו לדופק רגיל מהר יותר.
לנושא העישון ראשית כל הכבוד מאחר וסיגריות הן דבר שלילי מיסודו. השאריות שישארו לך הן קטנות מאוד בהתחשב בעובדה שעשנת מעט ותקופה קצרה.
שיהיה בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)