מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיבוש- שייטת 13יובל27/06/2010
שלום
בערך בנובמבר שנה הבאה יהיה לי גיבוש לשייטת 13 (אני עושה גדנ"צ בקיץ)
לא התאמנתי תקופה ארוכה (בערך 5 חודשים) מלבד אימונים על משקל גוף (שכיבות סמיכה מתח בטל וכו'...) וגם אימונים אלה לא היו רציניים כל כך...
איך הכי מומלץ לי לבנות מחדש את הכושר שאני אהיה מוכן כמה שיותר לגיבוש? איך הכי מומלץ לי לחזור לכושר בכללי מבלי להעמיס באימונים מפציצים על ההתחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה יובל
תומר ניסני29/06/2010ש 13 אין ספק שהמובחרים שבמובחרים,בגיבוש יהיה עליך לעבוד הרבה על הסיבולת האירובית,הגדלת נפח הריאות ועמידה בעומסים לאורך זמן(סטטי).
האימונים שאני ממליץ לך לעשות אימוני אירוביים ארוכים.
המטרה הסופית שלך תהיה 80-100 ק"מ כאשר הגוף יעמוד בעומסים בשבוע של ריצה,יחד עם אימוני איכות וכח.
אימוני ריצה-5 אימונים בשבוע:
שבוע ראשון 25-35 ק"מ קלים 3 אימוני אירובי קלים 5-7 אימוני ריצה אימוני אינטרוואלים סה"ע עם חימום 2-3 ק"מ אימון עצמו 20 דקות(4-5 ק"מ) ו2 ק"מ שחרור.
בשיא המטרה לעשות 6 אימונים בשבוע כאשר האימון שמסיים את השבוע יהיה בין 12-20 ק"מ אך זה עוד חודשיים שלוש לפחות.
עלייה מתונה ואיטית שלא ייוצר עומס על השרירים והגידים והימנעות מפציעות ספורט.
לתוך אימון הכח הייתי מכניס לך אימון כח בים בחול עמוק ריצה למשך 40 דקות,או אימון עליות בהרים.
אימון כח גוף עליון עבודה על החזה מבחינת כח אירובי כפיפות נגד שיפועים,פרפר דחיקת חזה בין 15-25 חזקות*4 סטים יחד עם אימוני גב על מנת ליצור איזון בין השרירים האגוניסט לאנטגוניסט.
יובל זה בכללי עלה והצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה רק עוד שאלה
יובל29/06/2010קודם כל תודה רבה עזרת לי מאוד רק עוד שאלה:
הבנתי שכתבת לשלב אימון ריצה בים זה אומר שהתכוונת שאת שאר הריצות אפשר לעשות גם ברחוב? או שמומלץ את הכל בים בשביל לא לדפוק את הברכיים...
בינתיים אני לא רצתי ברחוב כי אני לא רוצה להרוס את הברכיים אני הייתי עושה ריצות רק על חול אבל זה דיי בעייתי לי להגיע למקום עם חול שנוח לרוץ עליו, אז אם אני יעשה פחות אימוני ריצה בשבוע (נגיד 3 אימונים) ועוד 3 אימוני שחייה זה יהיה אפקטיבי באותה רמה או שעדיף להשאר עם ה5 אימוני ריצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
תומר ניסני29/06/2010אימון הים זה אימון כח וזה המטרה שאר האימונים אתה יכול לשלב גם בים אבל תרוץ על החול המהודק.
אימון על אספלט עדיף למי שהביומכניקה שלו נכונה ועקבית לאורךז זמן,אימוני איכות עדיף באיצטדיון.
והאימוני ריצה הם בנפרד מאימוני שחייה,אני לא יכול לעזוא לך בשחייה כי אני לא מאמן שחייה אני מאמן לריצה וכושר קרבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)