מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בהכנה לאימון מילואיםמנו02/07/2010
אהלן, בעוד כחודש וחצי אני נדרש לעבור 'בראור טרור' במסגרת אימון מילואים.
בכל הנוגע לפלג גוף עליון (מקבילים+מתח) אין לי שום בעיה כלל.
בנוגע לריצת 3 ק"מ - התחלתי לפני כשבועיים להתאמן 4 אימוני אירובי שתי ריצות נפח (35 דק'), אימון אינטרוול (4 מקטעים, אני חושש משברי מאמץ עקב העליה האינטנסיבית בקילומטראז' השבועי, בד"כ רץ סה"כ כ-15 ק"מ בשבוע (לפני אימוני משקולות) בקצב קל רק על מנת לשמור על כושר סביר) , וריצת שיחרור בקצב קל.
אשמח לייעוץ בנוגע לתוכנית, אין לי בעיה לעבוד קשה, הפחד היחידי הוא משברי מאמץ ושחיקת מפרקים(ברך +ירך) למען האמת התחלתי להרגיש השבוע כאב עמום מהעבר (איזה שינספליט קטן בשוקיים לכן נתתי מנוחה לרגלים והפעילות האירובית התבצעה על "סקי" (אני חושב שקוראים לזה קרוס טריינר(: ) ואופניים.
תודה מראש על העזרה וההכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולד תשובה
תומר ניסני04/07/2010שין ספליט פציעה שכיחה בקרב רצים בעיקר רצים שיוצרים עומס בטווח אימונים קצר.
השין ספליט קורה כתוצאה בפגיעה במעטפת השריר של שריר השוקית,במצב כזה כל יצירת לחץ חיצוני יגרום להחמרה,כדאי שכרגע על מנת שהמקום ייתאחה תבצע אימוני אופנים שלא יווצר אימפקט וכתוצאה מזה הפציעה רק תחמיר.
בקשר לשאר האימונים הגידים והרצועות סביב הברךעל מנת שייתחזקו ויהיו יותר גמישות וחזקות,אימוני כח לרגליים זה כדאי אבל יותר בקטע של סיבולת שיעמדו בעומס ומאמץ של ריצות ארוכות.
הייתי ממליץ לך לעשות אימון עליות אבל כתוצאה מהפציעה בשוקית,מומלת שתעשה אימון בחדר כושר על המכונה של כפיפה ופשיטה אימונים של סיבולת כח,זה אומר בין 3-4 סטים של בין 45-90 שניות.
בקשר לאינטרוואלים אימונים מצוינים לבניית סיבולת במאמץ מירבי,אך בכדי לשפר את העמידה בעומסים ושיפור הזמן חובה לעשות ריצות נפח עם עליינ מתונה כאשר המטרה במקרה שלך בין 35-50 ק"מ שבועי,עם עלייה מתונה ועקבית למנוע פציעה,תוכל לשלב באימוני איכות גם אימוני פרטלק וחזרות אך זה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)