בקשר לאימונים בריצות וברכיבות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשר לאימונים בריצות וברכיבות
    ניר
    03/07/2010

שלום,

אני בן 14.5 ופעם התחריתי די הרבה בטריאתלון, השנה עברתי לריצות ארוכות מתוך מטרה לשים דגש בתחום הספציפי הזה, אני מתאמן בקבוצת ריצה ויש לנו 2 אימונים קשים בשבוע של שעה וחצי-שעתיים + ועוד אימון 1 אני עושה לבד של 30-45 דקות ריצה
    ** אז זהו שרציתי לשאול אם לרכב עוד פעמיים בשבוע כ-שעה עד שעה וחצי בקצב טוב יפגע לי בהתאוששות בין האימוני ריצה?
    **וחוץ מזה רציתי להוסיף שהעונה בקיץ אני משלב אימונים בשחייה של כ-שעה 5-6 פעמים בשבוע בבוקר-צהריים, לא אימונים כל כך קשים, בעיקר כדי לשפר נפח ריאות לריצות.

תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

תומר ניסני
    04/07/2010

אימוני שחייה לעומת אימוני ריצה.
    בריצה יש לנו ניצול מעגלים מטבולים ופיזיולוגים ברמות ניצול שונות.
    בכדי לשפר את הריצה מומלץ שתוסיף עוד שתי ריצות בשבוע בנוסף לאימוני איכות,מאשר אימוני שחייה.
    אימוני שחייה זה טוב ויפה זה מצוין לשיפור נפח הריאות,אך בכדי שתראה שיפור בריצה יש כמה פרמטריםשכדאי שתעבוד:
    1)שיפור כח של הרגליים ועמידה בעומסים-בשחייה לעומת ריצה אין התנגדות והגדלת טווח תנועה לרגליים ולכן שיפור כח הרגליים הוא קריטי,בניית כח לרצי ארוכות בתקופה הזאת של הפגרה היא יעילה הצעה שלי אימונים גובה בהרים למשך חודשיים כל אימון 45 תלוי במטרות.
    2)שיפור סיבולת-רצי ארוכות ואפילו בינוניות הקילומטראג' השבועי לא פחות מ-80 ק"מ.
    3)שיפור מהירות-בריצה כיום למי שיש את האקסטרא במהירות הוא המנצח_הסף האניאורבי).
    במקרה שלך בגלל שאתה בתהליך גדילה על מנת ליצור שבעתיד תוכל לעמוד בהצלחה,האימונים שלך צריכים להיות יותר מתונים מאשר רצים אחרים.
    במקרה שלך אני ממליץ שלא תעבור את ה-40 ק"מ בשבוע,תתמקד בבנית יסודות כמו שיפור יעילות ביומכנית שיפור מהירות כי בגיל הזה ,שיפור מהירות וקורדנציה הם הבסיס הכי טוב.
    המלצה שלי תתמקד יותר בשיפר איכות האימונים מאשר בזמן הכללי של האימון,ואשמח אם תדבר איתי ותגיד לי מה סוגי אימוני האיכות שלך ובכלל תוכנית האימון הכללית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האימונים

ניר
    08/07/2010

קודם כל תודה על תגובתך בעניין, אני מאוד מודה לך על העזרה

תוכנית האימונים שלי מתנהלת כך:
    משבוע הבא אנחנו קצת משנים בתוכנית:

ימים ראשון שלישי וחמישי- ריצה בקבוצה, אני לא יכול לפרט בדיוק מה אנחנו עושים באימונים כי זה משתנה מאימון לאימון, אבל בעיקרון בתקופה הזאת אנחנו עובדים בעיקר על קילומטראז'- ריצות ארוכות של שעה שעה וחצי בשדות ולפעמים גם ספרינטים ותרגילי טכניקה וכוח

כל יום למעט שישי ושבת- שחייה בבוקר כ-שעה

ימים רביעי ושישי- רכיבה שעה עד שעה וחצי

בנוסף אני גם מתאמן בבית, אני עושה לפעמים גמישות ותרגילי כושר שכיבות שמיכה מתח כפיפות בטן 4-5 סטים לכל תרגיל

מה דעתך על תוכנית זו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תומר ניסני
    11/07/2010

תוכנית אימונים עם גוון סיבולתי מובהק השאלה מה הקילומטראג' השבועי בריצה אימוני כח בחלק גוף תחתון ועליון הם קריטיים לטריאתלט צעיר,והחוכמה שתהיה בנייה מכנית תוך מתן דגש על היכולות הקוגנטיביותושיפור טווח המהירות אירובית ואנאירובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה