מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףמאיר16/07/2010
שלום.
אני מתאמן קרוב לשנה אימוני ריצה וכוח אינטנסיביים ולאחרונה התחלתי להרגיש מעין לחץ מלווה במעט כאב באיזור הקדמי של השוקיים.
לאחר מספר בדיקות (emg, אולטרא סאונד שרירים, דופלקס, מיפוי, רנטגן - עמוד שידרה) ובדיקה ע"י מס' אורטופדים מומחים איבחנו אצלי שין ספלינט. ראוי לציין ששוק ימין כואב יותר מאשר שוק שמאל אך בתוצאות במיפוי ניכר שיש שין ספלינט רק בשוק שמאל. נבדקתי ע"י ראש מחלקת אורטופדיה בשערי צדק והוא אמר לי שאני רוץ אך בוויסות מאמצים ותוך 6 שבועות הכאב יחלוף. הבעיה שהוא לא כ"כ חולף.. אני שם קרח באיזור השוקיים פעמיים ביום למשך 15 דקות. בעוד כחודשיים וחצי יש לי זימון לגיבוש מטעם הצבא - ועבורו נלחמתי מאוד. ד"א יש לי פלטפוס קל בשני הרגליים. המליצו לי לעשות מדרסים וכך היה אך אנני רואה שיפור. האם אצטרך לקנות נעליים חדשות? על איזה מדרסים אתם ממליצים?!
אנני רוצה שהכל ירד לטמיון. איך אזרז את קצב ההחלמה?! יש מצב שזה תסמונת מדור כרונית?! איך אדע? מה ההבדל בין שין ספלינט לתסמונת מדור כרונית?! אני מאוד מודאג אשמח לקבל תשובות פרקטיות. האם לדעתך אוכל להגיע מוכן לגיבוש?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיר תשובה
תומר ניסני18/07/2010הפציעה שלך היא פציעה שכיחה מאד אצל רצים.
היא נוצרה מלחץ ןפגיעה במעטפת השוק,בריצה רוב הלחץ וכמו בכל פעילות בשריר הטיביה השין והסוליאוס.
זה נגרם מכמה סיבות עיריות:
1)עומס לא מבוקר על המקום.
2)לחץ משתנה ומתגבר כתוצאה מביומכניקה לקויה של הריצה.
3)חולשה מהמקום.
זה גם נובע ממדרס לא מותאם ומסוק פני כף הרגל אם יש סופינציה קריסה גבוהה של הרגל והקשתה של הרגל שכתוצאה מקרין על הגיד ויוצר את הכאב בכל בסיס הרגל.
אתה צריך סוג נעל שתתאים לך לפי פני כף הרגל סוגי נעל:
יציבות,בקרת תנועה ועוד,ומדרס שיותאם לאותו פציעה וכף רגל.
מה שהייתי ממליץ לך בתור התחלה תעשה אימונים שלא יהיה לחץ על השין מבחינת האימונים האירובים:
אופנים שחייה אפילו הליכה במים זה מצוין.
אימוני כח לרגל:
עבודה על שריר הירך מייצבי הרגל והאגן.
שמחתי לעזור לך והמשך יום מצוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)