פציעות מכושר קרבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעות מכושר קרבי
    שניר
    16/11/2010

שלום!
    שמי שניר, אני בכיתה י"ב ולפני כמה חודשים התחלתי להתאמן בקבוצת כושר קרבי, כהכנה לצבא כמובן.
    בחודש הראשון לאימונים סבלתי מפציעה ראשונה - שטף דם פנימי בשתי הרגליים. לאחר שבועיים של מנוחה ומריחת משחות, הפציעה עברה וחזרתי לפעילות מלאה למשך שבוע בערך. לאחר מכן חטפתי עוד פציעה - דלקת ברגל ימין, שלחצה על שריר ומתחה אותו ועקב כך גרמה לכאבים חזקים. עוד שבוע של מנוחה וזה עבר. כרגע, אני סובל גם מכאבים חזקים בברכיים ובשני מפרקי הירך. אין לי מושג מה מביא לחזרה של הפציעות האלה.
    אני מתאמן פעמיים בשבוע בקבוצה מקצועית ומוכרת ("אסא אותי לוחם"), יושן טוב, אוכל טוב, ומבצע אימוני השלמה בבית פעמיים בשבוע (כלומר כל מיני תרגילי כוח וחיזוק בנוסף לשני אימונים במסגרת הקבוצה).
    בקיצור אני עושה הכל לכאורה כמו שצריך - אבל התוצאות לא מספקות אותי כמו שאתה בטח מבין. הפציעות רק מורידות לי מהמוטיבציה להשקעה בכושר - וזה ממש משמעותי עבורי כי אני עושה את הכושר קרבי לא רק בשביל הצבא - אלא גם בשביל אורח חיים בריא ובכלל, להיות בכושר שזה תמיד טוב.
    יש לך אולי מושג במה מדובר? יש הגדרה לתופעה הזאת? מה מומלץ לעשות? המאמן אמר לי כרגע לעסות את האיזור בקרח, למרוח משחה כמה פעמים ביום, ולנוח בעיקר. מה הלאה? בקיצור מה אתה אומר על העניין?

בתודה מראש,
    שניר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פציעות מכושר קרבי

הוספת תגובה

• פציעות מכושר קרבי - תגובה

תומר ניסני
    09/12/2010

שניר הפציעות נגרמות ממקרים שכיחים של הכנה לקויה ,בבנית הכח והשריר וביומכניקה של התנועה שזה חשוב,על מנת שיהיה זרימה נכונה בריצה וחילוק נכון של ההוצאה האנרגתית.
    דלקות נגרמות מלחץ בלתי מבוקר על מקום חלש,השילוב בין ריצה לתרגילי כח הוא הכרחי בהחלט עד חובה,גם כתוצאה מתזונה לקויה יכולות להיווצר פציעות ללא המאכלים ששגורמים לבנייה נכונה של השרירים וההתאוששות .
    אינני יכול לעזור לך מעבר למה שאני רואה כי אין לי ניתוח של תוכנית האימונים החודשית והשנתית שלך,שאוכל לרשום חדשה כי פה אני רק מייעץ.
    שמחתי לעזור לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה