ד"ר פומרנץ שלום רב ,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד"ר פומרנץ שלום רב ,
    גיסה דואגת
    06/10/2011

אודה לעזרתך ודעתך בנושא הבא , וסליחה מראש על אורך ההודעה :- )

במקרה של דחית כליה מושתלת ( כליה מן החי שהחזיקה מעמד קרוב ל 10 שנים)
    ב 4 חודשים האחרונים החלה דחיה מסוג שנקרא : אקוטית הומורלית.
    הוא עבר טיפול בפלזמה פרויאזיז ו טיפול IGVG .
    ( סליחה מראש אם המונחים לא רשומים בצורה מדויקת )

מדובר בגיסי בחור כבן28 ,יש לו רמת נוגדנים גבוה מאד נגד האנטיגן של התורם בכליה נוכחית , מה ששולל כרגע אפשרות להשתלה חוזרת , אם חלילה נגיע לכך.

בבית חולים הוצע טיפול שמשבית לחלוטין את מערכת החיסון בגוף, מדובר בטיפול שכולל 4 זריקות תוך ורידיות , כאשר הדיכוי וההשבתה של מע' החיסון אמורה לפעול בתווך של שנה.

רמת קראטנין כרגע עומדת על 2.1 ( כאשר היא מתנדנדת עולה- הטווחים הם בין 1.8 עד 2.4 ) הרמה מתנדנדת בהתאם לסוגי תרופות שניתנים לו , מנסים לתת לו תרופות חדשות)

שאלתי היא : מה מידת הסיכון שבטיפול כזה, ככל הידוע לי כאשר המע' החיסונית מושבתת, הגוף חשוף לזיהומים ומחלות ביתר קלות ,

האם לדעתך , הטיפול "מאפס" מחדש את המערכת החיסונית, ובחלוף שנה מהטיפול , המערכת תשוב לעצמה ותתכוון להיות "טבולה רסה " ואז "הרווחנו " עוד שנים עם הכליה עד אשר המערכת החיסונית תלמד ותזהה מחדש את הנוגדנים ותתחיל לתקוף את הכליה .

או שבעוד שנה אנחנו צפויים לעמוד באותה נקודה שנמצאים בה היום ..

אשמח לקבל את דעתך המלומדת בנושא זה , אני מאד חרדה לבריאותו , ומנסה למצוא ולדלות עבורו כל פרט אפשרי ...

תודה מראש

גיסה מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר פומרנץ שלום רב ,

הוספת תגובה

• פרופסור פומרנץ שלום רב ובוקר טוב

גיסה דואגת
    09/10/2011

בשיחה עם אחותי התברר לי כי הנך מכיר את הסיפור מקרוב ונמסרו התשובות,
    אני מודה לך ומברכת אותך על פועלך המבורך והאדיב כאן בפורום ובכלל.
    בברכה,
    ש. גיסה דואגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו