עלייה בלחץ הדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה בלחץ הדם
    דליה
    17/02/2013

אני בת 58, כל השנים היה לי לחץ דם נמוך . השבוע כשמדדתי לחץ דם היו התוצאות 165/90 . מדדתי כמה פעמים ברצף פחות או יותר זו היתה התוצאה. מה יכולים להיות הגורמים לעלייה? איני מעשנת, או שותה, רזה ועוסקת בספורט. אני כן מרגישה שאני במתח, לחץ ודאגה ללא סיבה. יש לי מידי פעם גלי זיעה. יכול להיות שקשור לגיל המעבר או לבעיות בכליות?.
    אודה על התיחסותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה בלחץ הדם

הוספת תגובה

• עלייה בלחץ הדם - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    19/02/2013

זה לא נדיר של"ד יעלה במהלך החיים, גם אצל אנשים לא שמנים ולא מעשנים. הפסקת המחזור החודשי היא גם הפסקה מסויימת של "הגנה ע"י אסטרוגנים" שיש לנשים (ולכן אצלן מחלות לב וכלי דם מאחרות להופיע באופן כללי ביחס לגברים).
    לא קובעים שלאדם יש ל"ד גבוה ע"ס מדידה בודדת. לחץ נפשי בהחלט עלול להעלות את לחץ הדם, אך לא על בסיס קבוע, במיוחד לא בלילה כשישנים.
    מציע לגשת למרפאת קופת החולים ולבצע מדידות ל"ד חוזרות. לפיהן יקבע רופא המשפחה אם אכן יש ל"ד גבוה וימליץ על בדיקות נוספות לפי הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו