דלקות בדרכי השתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות בדרכי השתן
    מרינה
    31/03/2013

שלום
    יש לי ילדה בת 4.3 לפני שבוע היה לה חום במשך שבוע אחרי 5 ימים הפנה אותי הרופא לבית חולים ושם נעשתה בדיקת דם ושתן כללית ויצאו תקינים ושוחררה הביתה וסבר הרופא שמדובר בווירוס חוץ מהחום הידיים שלה היו קרות מאוד וסבלה מרעד בגוף מדי פעם ורק שתי הקאות במשך התקופה וכאבי בטן, כאמור אחרי יומיים נעלם החום וכל הסימנים, אחרי זה פניתי שוב לרופא שלה אך אמר לי שבבית החולים לא עשו בדיקת תרבית שתן ועשיתי את הבדיקה רק אחרי כעשרה ימים ושאלתי היא האם בבדיקת שתן כללית ניתן לקבוע אם יש דלקת או לא והאם הבדיקה המאוחרת מועילה משהו? והאם ייתכן פגיעה בכליות למרות השיפור במצבה ?תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות בדרכי השתן

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן

מרינה
    31/03/2013

רציתי להוסיף שאחרי שהבריאה סבלה משתי הרטבות לילה שלא סבלה מהם בעבר אך היא סובלת לפעמים מהרטבות יום קלות שנגרמות כתוצאה מהתרפקות יתר , האם אני צריכה לפנות לטיפול גם בנושא הזה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות בדרכי השתן - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    03/04/2013

בילדה בת 4 שנים צריכה בדיקת השתן לכללית ברוב המקרים לתת סימן טוב מאד אם יש או אין דלקת בדרכי השתן. לכן, אם בדיקת השתן לכללית (בדגימת שתן טרייה כפי שמתבצע בד"כ במיון) לא מראה כל סימני דלקת, אין צורך לשלוח תרבית. בדיקת שתן לתרבית בילדה קטנה ללא תלונות היא בעייתית: אם היא תהיה חיובית (מבלי שיש תלונות או ממצאים בבדיקה הכללית) היא עלולה להיות תוצאה של זיהום חיצוני של דגימת השתן בדרכה "החוצה" מהשלפוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו