דלקת או לא? לתת אנטיביוטיקה או לא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת או לא? לתת אנטיביוטיקה או לא?
    לילית
    21/10/2013

שלום,
    תינוקתי בת שלושה חודשים לפני כמעט חודש עברה חיסונים ראשוניים,פרבנר ומחומש.אחריהם היו לה שלשולים איומי וחוורון ונלקחה למיון.בביח ערכו לה בדיקות דם ושתן (עם קטטר) השתן היה תקין לחלוטין גם התרבית. נתגלה חשש בתפקודי כבד ונדרשנו לבצע בדיקות כבד חוזרות.שבוע לאחר מכן (שזה לפני שלושה שבועות) בוצעה שוב בדיקת דם ולבקשת הרופא גם שתן (בשקית הפעם) רק שהתוצאה בשתן הראתה על חיידק בתרבית ותאים לבנים וניוטרלטים בשתן. ביצענו את הבדיקה פעמיים נוספות בתנאים דומים עם שקית..ויצאה תוצאה זהה בשלושת הפעמים.
    עלי לציין,שהיא חיננית,אוכלת כיאה ועולה במשקל כיאה,מצב רוחה תקין לרוב (למעט גזים) ואין לה חום. ובכל זאת, הרופא מציע שאתן לה זינת 10 ימים 4 סיסי.אני מפחדת ממה שיקרה לה לו תקבל זינת ואין לה זיהום אמיתי..שאלתי היא מה יקרה אם לא אתן לה,תחושת הבטן שלי זה שהשקית ששיחקתי איתה הרבה עד שיצא שתן היא זו שהביאה כביכול חיידק ולאו דווקא שיש דלקת בשתן...לרופא היתה תחושה זהה לשלי אך הוא מרגיש שעליו לכסות את האפשרויות ולא לקחת סיכון,מה גם שלטענתו שלוש פעמים תשובה של חיידק זה דורש אנטיביוטיקה מיידית.
    מה עלי לעשות לדעתך?
    אשמח לתשובתך המהירה
    לילית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת או לא? לתת אנטיביוטיקה או לא? - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    21/10/2013

מסכים עם דאגותייך: לא מאבחנים דלקת בדרכי השתן בתינוק ללא כל תלונות (כולל עליה טובה במשקל ותאבון תקין) אם בדיקת השתן לכללית תקינה (ללא לויקוציטים או תגובת ניטריט), גם אם תרבית שתן משקית היא חיובית. בדקי עם הרופא שלך את האפשרות כי יכול להיות מדובר בבקטריאוריה אסימפטומאטית (צמיחת חיידק בתרבית שתן בתינוק וילד ללא כל תלונות). בבדיקת השתן הבאה, הקפידי לנקות טוב את אזור הפות, לייבש ואז להדביק את שקית בדיקת השתן בעיקר באזור הפרינאום (אותה פיסת עור בין הפות לפי הטבעת) ורק אח"כ סביב השפתייים. החזיקי את התינוקות במצב "עומד". ברגע שמתקבל שתן, הוציאי את השקית ושאבי את השתן בעזרת מזרק עם מחט תוך דקירה ישירה של השקית ולא מהאזור שהיה מודבק לפות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בקשר לאנטיביוטיקה כן או

לילית
    21/10/2013

פרופסור נכבד,
    תחילה אני מאוד מודה לך על המענה..
    כבר התחלתי לחשוב שאני לא בסדר שעד כה לא רצתי לתת לה זינת
    ואם על כך מדברים אז אתחיל מהסוף,הרופא כן מתעקש שאתן לה זינת פעמיים ביום למשך 10 ימים סהכ 4cc מדי יום.
    מזכרוני לי זה עשה רע מאוד,סחרחורות,בחילות ושלשולי קשים וזה כשהיתה לי דלקת כמבוגרת.החשש שלי שלא יצא שכרו בהפסדו ושלא יהה נזק בלתי הפיך לקטנה עקב מתן אנטיביוטיקה כהכל תקין..א הכל תקין.
    ועכשיו להתחלה שוב,עלי לציין כי ב21/9 בבדיקה במיון בביח דרך קטטר ובתרבית שנלקחה לא נמצא דבר הכל היה תקין..ב 28/9 נמצא חיידק וכו בבדיקה עם שקית.
    אך בו בעת למען ההגינות כן נמצאו תאים לבנים (פעם אחת 250,000 ופעם אחרת 75,000 ובפעם שלישית בכלל לא)שלוש הבדיקות האחרונות נערכו עם שקית ולא בשיטה שנקטת אלא דרך הדבק ללא מזרק.
    כמו כן בבדיקה האחרונה למעט ++ ליד ניוטריטים הכל היה תקין ובתרבית אותה צמיחת חיידק ECOLI/
    שאלתי האם להתחיל בזינת מיד? או לנסות עוד בדקה כפי שהצעת עם מזרק וכד..
    שנית-מה תהיינה ההשלכות אם לא אתן אנטיביוטיקה שכן אין חום ואין סממנים מלבד התוצאות הנל..עלי לציין שערכתי בדיקה והבחנתי שבמתן שתן לקטנה אין תגובות מיוחדות לא בכי וכו והשתן צבעו בהיר יחסית ללא ריח..אני מודה לך מראש אם קראת עד לכאן ואשמח מאוד מאוד לתשובתך בהקדם.
    ערב טוב
    לילית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר בדיקה מקיפה..

לילית
    21/10/2013

קראת את שלל הבדיקות ולהלן התוצאות המדויקות-ב 29/9 נערכה הבדיקה הראשונה ללא תרבית ונמצאו 250,000 תאים לבנים השאר היה תקין. לאחר מכן נדרשתי לערוך לה בדיקה ותרבית ב 13/10-ממצאים לא תקינים-ניוטריטים ו 75,000 תאים לבנים.ותרבית עם חיידק <100.000 . אחכ ב 16/10-ערכתי את אותה בדיקה שוב-ממצאים]-בדיקת שתן כללית תקינה לחלוטין אך תרבית עדיין עם אותו חיידק רק שהפעם הוא רגיש להכל ולא עמיד לשני דברים כפי שהיה בבדיקה קודמת.ב 20/10-בבדיקה האחרונה-בבדיקת השתן כללית נמצאו ניוטריטים אך אין תאים לבנים והשאר תקין,למעט התרבית שעדיין עם אותו חיידק.
    ממרום נסיונך ומקצועיותך אודה לתשובתך האם לאור הכתוב לעיל עד כה בכל זאת עלי לתת לה זינת או שמא עלי לבדוק פעם נוספת בדרך בה אמרת (אני יודעת שכבר ענית לי אך אולי לא היה לך את כל המידע ואולי סה משנה את תשובתך ואולי גם לא..)
    אני מודה לך מאוד פשוט אני מאוד חרדה לה כיוון שהיא קטנטונת והיא בתי (טבעי כנראה :))..תודה מראש וערב נעים,לילית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר בדיקה מקיפה.. - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    21/10/2013

הפנייה מאד מפורטת... סה"כ המלצתי לא משתנה, אך אני מזכיר לך שזה לא טוב לנהל מקרים רפואיים מפורטים דרך האינטרנט. יש לבחור רופא מטפל ראשוני ולסמוך עליו תוך כדי המשך שיחה וליבון שאלותייך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

לילית
    21/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו