מיפוי כליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי כליות
    סוסו
    18/11/2013

התינוקת שלי בת שנה וחמישה חודשים . כליה שמאלית עם מערכת מאספת כפולה . הידרואורטרונפרוזיס של מערכת עליונה ואורטרוצל גדול בשלפוחית שנוקר לאחר שנולדה בשבועיים . קיים רפלוקס דרגה 2 לכליה הימנית . לפני שבוע עשינו מיפוי כליות הממצאים שקיבלנו: כליה ימנית - קליטה תקינה בקורטקס . תפקוד יחסי 54% אורך כליה 7.8 כליה שמאלית - הקליטה בקורטקס של הקוטב העליון מעט מופחתת יחסית לקוטב התחתון . בספק פגם זעיר בקצה הקוטב העליון. תפקוד יחסי 46% . הקוטב העליון תורם 36% לערך זה והקוטב התחתון 36% אורך כליה 7.7 . סיכום ביקור: קליטה מעט מופחתת בקוטב העליון של הכליה השמאלית עם אפשרות לפגם זעיר בהנחה שלא היו זיהומים בתקופה האחרונה ממצאים יכולים להצביע על דיספלזיה קלה בקוטב הידרונפרוטי של כליה עם מערכת מאספת כפולה.
    ברצוני לדעת מה המשמעות? ומה מצבם של הכליות אצל התינוקת שלי.
    תודה מראש
    סוסו,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי כליות

הוספת תגובה

• מיפוי כליות - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    19/11/2013

אני מניח שאתם במעקב אורולוג או נפרולוג ילדים (או שניהם). הממצאים תואמים לאבחנה הבסיסית. יש לראות אם מתפתחים זיהומים בדרכי השתן למרות ניקור האורטרוצלה. לפי מהלך הזיהומים ימליץ האורולוג על מקום להתערבות ניתוחית או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו