יתר לחץ דם - ניהול תיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר לחץ דם - ניהול תיק
    סקוביבון
    02/04/2014

שלום לבת שלי יש יתר לחץ דם מזה כשנה וחצי. כמו כן מטופלת בהורמון גדילה מזה ארבע שנים. בגלל קומה נמוכה לא מוסברת. כעת 153 סמ. כל הבדיקות תקינות. עשינו לאחרונה הולטר שמצא כי יש יתר לחץ דם (ממוצע 139/70) אך היו מדידות גם של 149/80.
    מטופלת תרופתית ב אנלפריל 10 מג. בבדיקות שאני עושה לה בבית הלחץ דם תקין. אני מבולבלת. איזה מדד הוא הנכון? הייתי רוצה ללכת לפנימאי טוב שיעשה ״ניהול תיק״.. שיראה את כל התמונה. הרופאים בבית חולים שבו אנו עושים את הביקורת מתחלפים כל פעם ואני מרגישה שאין מ מש כתובת. הייתי רוצה מישהו עם ראיה כוללת על הילדה. מה דעתך?
    רוב תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם - ניהול תיק

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם - ניהול תיק - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    02/04/2014

אני מניח שהבת שלך בת פחות מ- 18 ולכן מקבלת הורמון גדילה. אני מניח שאנדוקרינולוג ילדים הוא המטפל בנושא זה. ניסית לשוחח איתו על זה? יש לדון איתו/ה על אפשרות לקשר בין שתי התופעות. כ"כ יש לברר האם יש עדיין מקום להמשיך לטפל בהורמון גדילה.
    לגבי בירור לחץ הדם: אני מניח שהגעת לנפרולוג ילדים. אם לא, מומלץ שתעשו זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך שאלה

סקוביבון
    03/04/2014

שלום
    כמובן ששאלתי את האנדוקרינולוגית אבל היא טוענת שלא ידוע לה על קשר בין הורמון גדילה ללחץ דם. האם אתה מכיר?
    האם לדעתך אם נפסיק את ההורמון יש סכוי לאיזון לחץ הדם (במידה ואכן יש קשר?)
    וגם: כמובן שאנחנו במעקב במרפאה נפרולוגית.
    אבל הרופאים שם מתחלפים כל פעם.. הם לא רופאים בכירים ומה שהייתי רוצה זה מישהו שיפקח על כל ה"תיק" הזה.. התיק הרפואי - שיהיה לו מבט על -
    בעבר היה כולסטרול, היו טריגליצרידים.. זה הסתדר כרגע אבל יש כל מיני דברים שלא מספיק לי הביקורת במרפאה הנפרולוגית..
    האם אני מסבירה עצמי היטב?
    מי יכול להיות כתובת לזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו