מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון בשתן ותפקודי כליותתקווה10/05/2014
שלום דוקטור עקב מחלת כליות יש לי 2500 חלבון אני מקבל 10 מג טריטייס החלבון עלה מ400 לפני שנה וחצי תפקודי כליות 0.84 לחץ דם תקין קראתי הרבה על מחלות כלייה ובכל המאמרים הודגש שחשוב מאוד מתי מיתגלה המחלה אצלי המחלה התגלתה ממש במקרה וממש בהתחלה בביופסיה לא היו הצטלקויות לפני שנה 1200 חלבון למרות זאת החלבון עולה ואין טיפול אז מה זה משנה באיזה שלב מגלים ? מאיזה כמות חלבון מתחילים הבעיות של תפקודי כליות ? האם יכול להיות מצב שכמות החלבון 10 20 גר ותפקודי כליות תקינים ? האם כמות החלבון שעולה מרמזת שתפקודי הכליות בסכנה קרובה או שיכול להיות חלבון גבוהה ותפקודי כליות תקינים במשך שנים ? סליחה אני פשוט לחוץ מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן ותפקודי כליות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו11/05/2014אני מניח שאתה במעקב של נפרולוג מומחה. בתשובה לשאלותיך הרבות:
1) העובדה שהחלבון בשתן התגלה אצלך במקרה משתלבת עם התפקוד הכלייתי התקין המתבטא בערך תקין של קראטינין בדם ול"ד תקין. אלה סימנים של גילוי מוקדם של בעייתך. כעת מנסים הרופאים לעכב את העלייה בהפרשת החלבון בשתן באמצעות תרופת "קו ראשון" מקבוצת התרופות המעכבות את אנזים ה- ACE (כמו הרמיפריל שאתה נוטל).
2) מידת הפרשת החלבון שאתה מדווח עליה היא בדרגת חומרה 2 מתוך 3 (בין 1 ל- 3 גרם ליום). המצב הזה יכול להמשך שנים, במיוחד אם אתה מטופל ומונע הופעה של בעיות נלוות אחרות, כמו עלייה בל"ד, שומני דם גבוהים או סוכרת.
3) אתה מציין שבוצעה ביופסיה. יש לברר עם הרופא מהי האבחנה המדוייקת ואם יש לה טיפול ספציפי נוסף לתרות הקו הראשון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)