מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממה יכול לנבוע הקצף הרב?פרופ` דניאל לנדאו07/06/2014
שלום פרופ לנדאו,
בן 22,מטופל ביתר לחץ דם אך הלחץ מאוזן בשילוב מספר תרופות מזה 5 שנים.במעקב מומחה.
לפני מספר שבועות שמתי לב לקצף שמופיע בשתן,הלכתי לעשות בדיקות דם ובדיקות שתן.
תפקודי כליה:
urea 27
cretinine 0.95
gfr כתוב מעל 60 אבל לא כתוב כמה זה(הערת האתר היא שמעל 60 ל1.73m^3 זה תקין)
בשתן:ph תקין,אין גלוקוז או קטונים,בילירובין ושאר בדיקות שתן תקינות.כתוב negative for protein אך בבדיקת אלבומין לקרטינין רטיו יצא 89.34mg /g cret.
לפני כמה ימים התחלתי משום מה לשים לזה שוב פעם לב וזה התחיל להלחיץ אותי...
מדדתי לחץ דם שיצא לפעמים קצת מעל 160,הדיאסטולי היה תמיד נמוך מ-80.אבל לחץ דם זה לא מחזיק הרבה זמן,לאחר מספר דקות הלחץ צנח ל-140/69.זה נעשה במספר שונה של מדידות בימים האחרונים.הפרש בלחצי דם בין הידיים הוא תקין(מתחת ל-10 סיסטולי).
פרופיל השומנים שלי די נמוך כולסטרול 140,כאשר HDL 54.
לסיכום,ממה יכול לנבוע הקצף הרב?האם זה מעיד על פגיעה כלייתית?הרופא מליץ לחכות 3 חודשים ואם לא יעבור לבצע איסוף,האם יש צורך להמתין כל כך הרבה?אני חושש שאולי זה סימן לפגיעה?
האם תוכל להרגיע אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו08/06/2014שלום לך, עמוס:
אין לייחס חשיבות רבה לתצפית הזאת שלך של שתן קצפי, במיוחד אחרי שאתה יודע מהבדיקות האובייקטיביות שאין לך חלבון רב בשתן או כולסטרול גבוה בדם.
בדיקות הדם מראות על תפקוד כלייתי תקין. יש מעט הפרשה מוגברת של אלבומין בשתן ויש סיכוי שהתרופות שאתה לוקח נגד ל"ד גבוה אמורות לטפל בזה (במיוחד אם אתה לוקח תרופות מקבוצת מעכבי ה- ACE או קב' ה- ARB ). יש לחזור על בדיקת השתן לכימיה (יחס אלבומין: קראטינין ) ולוודא שמדובר בבדיקת שתן ראשון של בוקר (שתהיה לך כוסית מוכנה ליד המיטה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חן08/06/2014קודם כל תודה על התגובה המהירה.
השתן הקצפי נמשך מזה למעלה חודש וחצי והבדיקות התבצעו בתחילת חודש מאי.
אני אכן לוקח תרופה מקבוצת ACE (טריטייס) אבל אני חייב לציין שלאורך השנים בהם לקחתי לא הייתה חריגה חוץ מפעם אחת שב יצא 67 אלבומין בשתן.
לנוכח זה אני רוצה לוודא שאין דחיפות בביצוע הבדיקה.מתי אתה ממליץ לחזור על הבדיקה והאם כדאי לחזור גם על תפקודי כלייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה
חן12/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו12/06/2014כל מי שמטופל בתרופה מקב' מעכבי ה- ACE צריך לעבור בדיקות דם 2-3 פעמים בשנה, בהתאם לתפקוד הכלייתי הבסיסי. גם מידת הפרשת האלבומין בשתן צריכה להבדק בתדירות כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)