לחץ לאחר טיסה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ לאחר טיסה
    פיאנה
    17/06/2015

שלום רב,
    אני בת 66, סובלת מלחץ דם גבוה שבד"ר מאוזן ע"י תרופות וכן סובלת מבעיות במפרקים.
    כבר מס' פעמים במהלך הטיסות הרגשתי לחץ מאוד חזק בראש וסתימה באוזניים. בפעם האחרונה המצב היה חמור במיוחד ונמשך (עם הקלה מסויימת) כמעט שבוע ימים. המצב מלווה בעלייה בלחץ הדם.
    מה עלי לעשות? בעוד חודשיים אני אמורה שוב לטוס. האם יש צורך בבדיקות או הכנה מיוחדת לטיסה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ לאחר טיסה

הוספת תגובה

• לחץ לאחר טיסה - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    18/06/2015

אני מניח שאת מדווחת על התמודדות עם לחץ דם סיסטמי גבוה ולא יתר לחץ דם ראתי בלבד, מצב הקשור למחלת ראות כרונית. במידה ואכן מדובר ביתר לחץ דם ולחץ הדם שלך מאוזן "על הקרקע" אין עדויות לסיכון בזמן טיסה. מטבע הדברים לחץ הדם שלנו עולה כשאנחנו חווים מצב דחק (STRESS ). תחושת הסתימה באוזניים עלולה לנבוע משינויים בלחץ האוויר בזמן הטיסה. מציע שתיבדקי ע"י רופא אף, אוזן וגרון ושתקבלו טיפים איך ניתן לאזן את הלחצים בין שני צדי עור התוף שבאוזן (כמו שמלמדים צוללנים). בנוסף, חשוב מאד לא להשאר ישובים במהלך טיסה ארוכה, למניעת הווצרות קרישי דם בוורידים, מצב שמטופלי יתר ל"ד נמצאים בסיכון גבוה אליו.
    טיסה נעימה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו