נפילת לחץ דם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפילת לחץ דם?
    הדסה
    28/07/2015

שלום,
    לפני שנה לערך קרה לי דבר מוזר ומפחיד שרק לאחרונה אני חושבת שהבנתי שהיה מדובר בנפילת לחץ דם או נפילת סוכר. אך עדיין איני בטוחה,
    המקרה קרה כאשר ישבתי שמשרדי מול מחשב והייתי מאוד מרוכזת ורגועה. הייתי במחזור והחדר היה עם מזגן על חימום(פרטים שאולי רלוונטים). לפתע כל הראייה שלי היטשטשה וראיתי כמו מסך לבן, חשתי לפתע כאילו כל הדם זורם לרגליים במהירות וחשתי מעין כבדות בכל הגוף וכאילו אני הולכת להתעלף(אף פעם לא התעלפתי). חשתי שכל הדם זרם לרגליים ונשכבתי והרמתי את הרגליים כדי לא להתעלף. בפנים חשתי קור וכאבים בשתי הלסתות וראיתי במראה חיוורון והעיניים שלי נראו כמו שני עיגולים שחורים. הרגשתי שאני משותקת מפחד ולא הבנתי מה קורה לי בגוף. הלב שלי דפק מהר מאוד והרגשתי כאילו הוא מתהפך. חשבתי שאולי זו נפילת סוכר וניסיתי להגיע לשוקולד שהיה לידי. לאחר מכן קמתי וחשבתי שעליי לפנות לביח או מרפאה... מכיוון שאני סובלת גם מחרדות והתקפי חרדה אמי אמרה לי שמדוב בהתקף חרדה ושזה לא רציני אבל אני ידעתי בתוך תוכי שזה היה שונה ומשהו שלא חשתי קודם לכן והחוזקה של הסימפטומים לא תאמה התקף חרדה. באותו יום נחתי והלכתי לישון ולמחרת הרגשתי טוב ולא היו תסמינים נוספים. עוד דבר שקרה לי באותה שנה היה שקמתי כנראה מהר מידי משכיבה לעמידה וראיתי איך שדה הראייה שלי מצטמצם ונעשה שחור ופניי האדימו והרגשתי שדם חם ושורף בלחיים. לאחר שנשכבתי הדבר עבר כלא היה.
    א. רציתי לדעת אם יש קשר בין המקרים
    ב. רציתי לדעת אם מדובר במקרה הראשון בסימפטומים של נפילת לחץ דם.
    יש לציין שאני בחורה בריאה בת 27 סובלת רק מתת פעילות של בלוטת התריס שמאוזנת בכדור כל יום ואדם חרדתי יחסית.
    לחץ דם שנמדד לאחר המקרים היה תקין לאורך זמן מעולם לא סבלתי מבעיות לחץ דם.
    עוד דבר הוא שלעיתים קרובות שאני מתרוממת מישיבה על משהו נמוך לעמידה אני חשה גל חום בפנים עובר לאחר מספר שניות.
    אשמח לתשובה למרות שקצת ארוך... תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפילת לחץ דם?

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה???

דנה
    05/08/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילת לחץ דם? - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    05/08/2015

שלום רב
    זב אכן עשוי להתאים לירידה רגעית בלחץ הדם. אך יש לשלול גם הפרעת קצב לב. מציע לגשת לרופא המטפל ולבדוק לחץ דם ודופק בשכיבה ועמידה וגם לבצע אקג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

דנה
    06/08/2015

חודשיים לפני המקרה ביצעתי אקו לב לצורך אחר והכל נמצא תקין לגמרי הרופאה הקרדיולוגית שללה בעיות דופק או אחרות. לחץ הדם תקין בישיבה ועמידה. האם עדיין לפנות לבדיקות או שאקו לב תקין יכול להרגיע. חשוב לציין כי מאז אין מקרים דומים. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    10/08/2015

אם אכן נבדקת ע"י קרדיולוג והוא לא מצא כל בעיה ואם זה גם לא חזר- אין מקום להמליץ על ביצוע בדיקות נוספות. כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו