בדיקה אחת במקום אחרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה אחת במקום אחרת
    שני
    13/08/2015

שלום רב!
    אני בן 25 בריא.
    לחץ דם שלי עולה משך היום. משתנה. עולה לפעמים ל-140/145 כאשר אני בן אדם רזה מאוד ששומר מאוד עם האוכל ולא נוגע במלח ובאוכל מעובד. שלחו אותי לעשות, בין היתר, בדיקה לשלילת אדנומה באדרנל (ככה כתב הרופא). כיוון שאני בקבע, הגעתי למרפאה של היחידה בכדי לבקש הפניה והרופאה שלחה אותי קודם לכן לבדיקה אחרת: איסוף שתן 24 שעות לקטכולאמינים. האם הבדיקה הזאת לא בודקת אפשרויות לגידולים בלבד? בעיקרון, לא הבנתי למה רופא מומחה שולח אותי לבדיקה מסויימת ורופא אחר אומר לי תמתין נעשה קודם בדיקה אחרת. אפשר לקבל הסבר קצר ומלומד?
    הרבה תודות.
    חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה אחת במקום אחרת

הוספת תגובה

• בדיקה אחת במקום אחרת - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    13/08/2015

שלום רב:
    לחץ הדם הוא ערך דינמי, כמו הדופק והנשימות שלנו. בעת מאמצים (גם קלים) ובהתרגשות הוא עולה. כשיש שאלה של ל"ד גבוה (על שלל סיבותיו, כולל התרגשות ומאמץ מצד הסיבות הפשוטות ועד למחלות שונות, כולל מחלות בבלוטת יותרת הכליה), יש לקבוע קודם כל האם לחץ הדם הוא אכן גבוה במנוחה וללא התרגשות, האם הוא משתנה בין יום ולילה (בלילה באופן נורמלי זה צריך לרדת) ועוד. לכן, לפני שתסתבך בבדיקות מיותרות, מציע לבצע מדידות חוזרות של לחץ הדם במנוחה. הגבול העליון של הנורמה ביום אמור להיות 140/90 .
    במקרה של ספק (פעם גבוה יותר ופעם נמוך יותר)- ניתן לבצע רישום ל"ד של 24 שעות (יום ולילה).
    חשוב להדגיש שבעיות בבלוטת יותרת הכליה (על אזוריה השונים) היא סיבה נדירה ללחץ דם גבוה. קודם כל יש לשלול בעיות בכליות (ע"י בדיקת שתן, בדיקת דם לתפקודי כליה ושאר המלחים וצילום אולטרה-סאונד של הכליות וכלי הדם שלהן), בלב ובכלי הדם שלו (ע"י בדיקת אקו לב).
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

שני
    14/08/2015

המון תודות!
    הענות מהירה והסבר מקצועי ולא "קמצני", זה לא עניין של מה בכך.
    עשית לי את היום.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו