בעיות כליה לסבתא שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות כליה לסבתא שלי
    אנונימי
    15/09/2015

שלום פרופסור,
    סבתא שלי בת 75 סובלת מבעיות כליה מזה שנים , עקב בעיות גנטיות.
    יש לי מספר שאלות:
    1. בגלל הבעיה שלה בכליות גם כואב לה הברך ולפעמים היא לא מרגישה תחושה באצבעות הרגליים( אם היא לא לוקחת את התרופות).
    האם יש איזשהו טיפול אלטרנטיבי שהיא יכולה לנסות בשביל לעזור לכאבים שלה? מסאג באיזור הברך וכו'..( כמובן לא כתחליף לתרופות)
    2. הבעיה היא גנטית וגם אמי סובלת מעט מזה וגם אחי הגדול, איך ניתן להימנע מזה לפני שזה בכלל מתחיל?
    3. במידה והיא תצטרך להחליף כליה, האם אפשר להתחיל עכשיו להיכנס לתור להחלפת כליה או שקודם חייבים לעבור דיאליזה וכדומה.
    תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות כליה לסבתא שלי

הוספת תגובה

• בעיות כליה לסבתא שלי - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    15/09/2015

שלום רב
    אתה מעלה שאלות כבדות. קשה לענות במכתב מבלי לעבור על כל הנתונים וההיסטוריה, במיוחד בנוגע לכאבים שאתה מזכיר.
    כשאתה מציין ״בעיות כליה... גנטיות״, אני יכול לחשוב על כמה אבחנות אך יש לבדוק למה הכוונה בדיוק. במיוחד יש להעריך מה מידת הפגיעה בתפקוד הכליות כמסננת ולפיה לקבוע את דרגת מחלת הכליות הכרונית. יש 5 דרגות חומרה , החמורה ביותר היא דרגה 5 ואז יש לדון על מקום לטיפול כלייתי תחליפי, הכולל דיאליזה או השתלה. במידה והפגיעה הכלייתית הכרונית אצל סבתא שלך היא 3 ומעלה, מציע שתבקש הפניה לנפרולוג מומחה, והוא יוכל לבדוק את הגברת ולהסות לעזור.
    בברכת שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו