פענוח תוצאות בדיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות בדיקה
    עדי
    26/10/2015

לפני שבועיים עשיתי בדיקת דם שבה רמת הקראטינין שלי בדם עלתה מ0.88 מלפני חצי שנה, ל1.0. בעקבות זאת עשיתי כבר שבועיים בדיקת דם נוספת והקריאטינין ירד ל0.96. הבעיה היא שכעת גם עשיתי איסוף שתן 24 שעות, והפרוטאין בדם שלי הגיע ל135 24h, ו6.8 ב u-sample, בהשוואה לתוצאה שמתחת לסף הרגישות מלפני שבועיים בבדיקה לא באיסוף שתן. כמו כן האלבומין שלי כעת באיסוף הוא מתחת לסף הרגישות, כמו לפני שבועים. הקראטינין שלי כעת באיסוף היה 1729 24h. ממה יכול לנבוע החלבון בשתן, האם בהכרח מדובר על בעיית כליה. בבקשה תענה לי כי אני מאד לחוץ. מה היית ממליץ (אם בכלל ) על המשך טיפול/בדיקות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• המשך פענוח תוצאות בדיקות

עדי
    26/10/2015

בהודעה הקודמת רשמתי בטעות שהפרוטאין בדם שלי עלה ל135 24h , והתכוונתי כמובן לפרוטאין בשתן באיסוף 24 שעות. אבקש את התייחסותך לשאלות ששאלתי בתגובה הראשונה. אני מאד לחוץ מתוצאות אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פענוח תוצאות בדיקות - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    27/10/2015

אין רמז למשהו חריג בבדיקות שלך. כדאי להתיעץ עם הרופא ששלח בדיקות אלה ובפניו נמצאת אולי תמונה מלאה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פענוח תוצאות בדיקות

עדי
    28/10/2015

תודה על ההרגעה. ראשית לרופאה שלי לא היו שום נתונים נוספים , פשוט בגלל שהקריאטינין בדם שלי עלה במקצת רצינו להיות בטוחים שאין כאן מגמה של הרעה, ולכן עשיתי בדיקת דן נוספת וכן איסוף שתן (שיתן תוצאה מדויקת). בנוגע להערה הקודמת שלך שהכל נראה לך תקין, רציתי רק לחדד : האם פרוטאין באיסוף של 24 שעות ברמה של 135 (כשהאלבומין הוא אפסי), הוא לא נתון שיכול להעיד על תחילתה של בעיה, או שפשוט זה נתון שקיים אצל אנשים בריאים , והאלבומין האפסי באיסוף רק מחזק את זה.אודה על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פענוח תוצאות בדיקות - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    29/10/2015

הכל נראה תקין מבחינת איסוף השתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו