בדיקת איסוף שתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת איסוף שתן
    דניאלה
    30/10/2015

שלום
    אני בן 60 . לאחרונה עשיתי בדיקת איסוף שתן ואלו הממצאים:
    protein- urin24h :581
    microalbumin-u24h :354
    רופא המשפחה נתן לי לקחת כל יום טריטייס 2.5 מ"ג

השאלה היא האם תרופה זו מטרתה להוריד את רמת החלבונים הקיימת בשתן או לשמור על המצב הקיים שלא יחמיר?
    בנוסף ידוע לי שתרופה זו מיועדת לטיפול ביתר לחץ דם. אני בעל לחץ דם תקין. האם תרופה זו יכולה לפגוע לי בלחץ הדם?

האם התוצאות הנ"ל מצביעות על קיום בעיה בכליות הדורשות מעקב או שזה חולף ?
    (בנוסף כבר שנים שידוע לי שיש לי כדוריות דם אדומות בשתן . האם יש קשר בין זה לבין החלבונים בשתן?)
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת איסוף שתן

הוספת תגובה

• בדיקת איסוף שתן - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    30/10/2015

שלום רב:
    אענה מתחת לכל שאלה

בן 60 . לאחרונה עשיתי בדיקת איסוף שתן ואלו הממצאים:
    protein- urin24h :581
    microalbumin-u24h :354
    רופא המשפחה נתן לי לקחת כל יום טריטייס 2.5 מ"ג

השאלה היא:
    1) האם תרופה זו מטרתה להוריד את רמת החלבונים הקיימת בשתן או לשמור על המצב הקיים שלא יחמיר?
    ת1) כן וכן. אך יכול להיות שהרופא המטפל יצטרך להעלות במינן התרופה להשגת יעדים אלה, כל זמן שזה לא מזיק לך.
    2) ידוע לי שתרופה זו מיועדת לטיפול ביתר לחץ דם. אני בעל לחץ דם תקין. האם תרופה זו יכולה לפגוע לי בלחץ הדם?
    ת2) לא, ניתן לקחת תרופה כזאת גם אם לחץ הדם תקין. המטרה של העלייה האטית במינון היא לוודא שזה לא עושה לך רע, כולל ירידה בל"ד (חולשה, סחרחורת) או הפרעה במלחים בדם.

3) האם התוצאות הנ"ל מצביעות על קיום בעיה בכליות הדורשות מעקב או שזה חולף ?
    (בנוסף כבר שנים שידוע לי שיש לי כדוריות דם אדומות בשתן . האם יש קשר בין זה לבין החלבונים בשתן?)
    ת3) את זה תצטרך לבדוק מול הרופא המטפל או נפרולוג מומחה.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו