מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי כליות- שאלה מעודכנת נא להתעלם משאלה קודמתאבי 3118/02/2016
בת 32 ברקע מחלת IGAN ודלקות חוזרות בשתן. לפני כשנה אובחן רפלוקס בציסטוגרפיה בדרגה קלה 1-2. ביצעתי מיפוי כליות DMSA ונכתב לי כך:
בכליה ימנית "קליטת חומר בלתי הומוגנית"+ "הודגמו פגמי מילוי קורטיקליים בחלק העליון".
תפקוד כליה ימנית 47.5% וכליה שמאלית 52.5%.
התור שלי לנפרולוגית הוא רק בעוד 4 חודשים. אשמח אם תסביר לי בינתיים מה משמעות הממצאים. האם אכן מדובר על הצטלקויות? האם ניתן לעשות משהו על מנת לשמר את המצב שלא יחמיר? יש לציין שכרגע אני מטופלת מניעתית בצפורל ומטופלת בטריטייס לפרוטאינוריה. הממצאים שנכתבו הם חד צדדיים, ללא ל"ד ותפקודי כליה תקינים מלבד אחרי אירועים של גרוס המטוריה לאחר מחלה ויראלית ואז מתנרמלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי כליות- שאלה מעודכנת נא להתעלם משאלה קודמת - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו19/02/2016קשה ולא אחראי לתת עצה אישית דרך פורום שכזה. אכן נראה שיש צלקת קטנה בכליה הימנית בלי ירידה משמעותית בתפקוד של אותה כלייה, מה שמצביע כך שהיא לא גדולה.
במצב של פרוטאינוריה (הפרשת חלבון מוגברת) בנוכחות IGAN (מחלת כליה עם משקעי IGA ) מומלץ להמשיך בטיפול בתרופות כמו הטריטייס. כפי שציינתי בתשובה קודמת, לא מובן לי למה הומלץ על טיפול אנטיביוטי מונע , ועוד עם צפוראל. מציע לדבר על כך עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)