מיפוי כליות- שאלה מעודכנת נא להתעלם משאלה קודמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי כליות- שאלה מעודכנת נא להתעלם משאלה קודמת
    אבי 31
    18/02/2016

בת 32 ברקע מחלת IGAN ודלקות חוזרות בשתן. לפני כשנה אובחן רפלוקס בציסטוגרפיה בדרגה קלה 1-2. ביצעתי מיפוי כליות DMSA ונכתב לי כך:
    בכליה ימנית "קליטת חומר בלתי הומוגנית"+ "הודגמו פגמי מילוי קורטיקליים בחלק העליון".
    תפקוד כליה ימנית 47.5% וכליה שמאלית 52.5%.
    התור שלי לנפרולוגית הוא רק בעוד 4 חודשים. אשמח אם תסביר לי בינתיים מה משמעות הממצאים. האם אכן מדובר על הצטלקויות? האם ניתן לעשות משהו על מנת לשמר את המצב שלא יחמיר? יש לציין שכרגע אני מטופלת מניעתית בצפורל ומטופלת בטריטייס לפרוטאינוריה. הממצאים שנכתבו הם חד צדדיים, ללא ל"ד ותפקודי כליה תקינים מלבד אחרי אירועים של גרוס המטוריה לאחר מחלה ויראלית ואז מתנרמלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיפוי כליות- שאלה מעודכנת נא להתעלם משאלה קודמת - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    19/02/2016

קשה ולא אחראי לתת עצה אישית דרך פורום שכזה. אכן נראה שיש צלקת קטנה בכליה הימנית בלי ירידה משמעותית בתפקוד של אותה כלייה, מה שמצביע כך שהיא לא גדולה.
    במצב של פרוטאינוריה (הפרשת חלבון מוגברת) בנוכחות IGAN (מחלת כליה עם משקעי IGA ) מומלץ להמשיך בטיפול בתרופות כמו הטריטייס. כפי שציינתי בתשובה קודמת, לא מובן לי למה הומלץ על טיפול אנטיביוטי מונע , ועוד עם צפוראל. מציע לדבר על כך עם רופא המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו