פענוח תוצאות והפניה לנפרולוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות והפניה לנפרולוג
    אבי
    25/02/2016

שלום
    אני בן41 סובל מעודף משקל. BMI 34.3 גובהי מטר תשעים.
    לאחרונה היה לי חשד של לחץ דם גבוה בגלל שלפעמים המדידות שלי בבית על פרק כף היד יצאו קצת גבוהות.
    הרופאה הפנתה להולטר לחץ דם ולאחר מכן לנפרולוג. אני מחכה כרגע לתור לנפרולוג.
    ברצוני לדעת אם להערכתכם אאלץ לנטול תרופות להורדת לחץ דם ואם כן מה תופעות הלואי.
    אני רציתי לצרף פה תוצאות הולטר לחץ דם. יש לציין שאני אתחיל לעשות פעילות גופנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד דף התוצאות הולטר לחץ דם

אבי
    25/02/2016

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסקנת הקרדיולוג

אבי
    25/02/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסקנת הקרדיולוג - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    25/02/2016

שלום: ההחלטה אם להמליץ על טיפול נגד יתר ל"ד צריכה להתבסס על מכלול נתונים, כולל: האם שריר הלב מעובה, האם יש פגיעה בכליות, האם יש גורמי סיכון נוספים למחלה בכלי דם. לכן עליך להגיע למומחה להתיעצות. מהסתכלות ראשונית על רישום לחץ הדם של 24 שעות, יש לך ירידה לילית יפה של לחץ הדם וזה עשוי להגן עליך גם בלי תרופות. אתה בטח מודע לקשר בין ל"ד גבוה להשמנה והעדר פעילות גופנית. לכן, עד קבלת התור, כדאי להשקיע בתחומים אלה. כ"כ כדאי לך להתיעץ עם רופא המשפחה או דיאטנית בקשר לתפריט שלך, להפחית מלח ולעלות בצריכת פירות וירקות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו