האם לבצע בדיקת קריאטנין לצורך מתן נוגדי דלקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לבצע בדיקת קריאטנין לצורך מתן נוגדי דלקת
    אקו
    05/05/2016

שלום
    במשך כמה שנים רמת הקריאטנין הייתה ברמות של 1.39-1.46 אבל בבדיקה האחרונה במרץ השנה היא ירדה ל1.18 כשבמכבי המקסימלי הוא 1.17.באורולוג אמר שזה נדיר יחסית וכנראה זה קשור למים.כרגע בemg התברר שיש לי בעיה בצוואר,אבל האורטופד יכול לראות אותה רק בתחילת שבוע הבא אך גם טוען שאינו יכול לתת ארקוקסיה עד שרופא משפחה יאשר לו זאת,מה שנראה לי מוזר לגמרי.רופא המשפחה לעומת זאת,טוען שזה לא בתחום שלו ושהוא שלח שאלה לנפרולוג.במקביל אמר שגם אני יכול לשאול נפרולוג רק שהבעיה שהזמינות שלהם נמוכה למדי כולל זה שהייתי אצלו לפני כשנה.
    שאלתי היא האם רצוי לבצע ביום ראשון בדיקת קריאטנין נוספת או עדיף להמתין לתשובה של האורטופד לגבי הemg.?שאלה נוספת היא האם ברמה של 1.18 כן הייתם נותנים ארקוקסיה?אני בן 55 ואין בעית לחץ דם.אשמח לתשובה לפני יום ראשון הקרוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לבצע בדיקת קריאטנין לצורך מתן נוגדי דלקת - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    05/05/2016

שלום רב:
    ערך קראטינין בדם של 1.18 עבור גבר בן 55 הוא תקין, אך השאלה היא למה קודם היו לך ערכים של ~ 1.4 : מכיוון שגם מסת השרירים קובעת את ערך הקראטינין בדם: האם יכול להיות שאבדת מסת שריר?
    בכל מקרה יש חשש משימוש קבוע (!) בתרופות מקבוצת ה- NSAID (כולל ארקוקסיה) באנשים שיש להם מחלת כליות כרונית, המתבטאת בעלייה בקראטינין בדם, עלייה בלחץ הדם והופעת חלבון בשתן. לכן, גם מידע על נוכחות חלבון בשתן חשובה לענות על שאלתך.
    בכל מקרה, אם יש ספק, ניתן לעזור לך עם תרופות נגד כאבים מקבוצות אחרות, כמו אופיואידים או מנות בודדות של אופטלגין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלבון בשתן תקין.ולגבי מסת שריר....

אקו
    05/05/2016

זה משהו שגם שני נפרולוגים לא אמרו לי ורק בקשו בדיקות וכוליי..אציין שהעלייה ברמת הקריאטנין התחילה לעלות בערך לפני כ3 שנים אבל תמיד היתה לי מסת שרירים טובה.זה מוזר וקצת מעצבן אותי שאורטופד צריך אישור מרופא משפחה דווקא לגבי נוגדי דלקת ואינו יודע אם הרמה תקינה או לא.כרגע לדעתך עדיף שקודם אשמע מה האורטופד אומר על הeng וחומרתו ורק אם צריך יש לעשות בדיקת קריאטנין [ההפניה לזה קיימת]או אחרת?אני יודע שמשפחת נוגדי הדלקת הזו משפיעה על הכליות אבל אם זו חבילה אחת יש סיכון?
    אשמח לתשובה על שתי השאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלבון בשתן תקין.ולגבי מסת שריר.... - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    06/05/2016

לפי מה שאני מבין מהספרות הרפואית, לא צריכה להיות בעיה לצרוך חפיסה של כדורים נגד כאבים ממשפחת ה- NSAID בתנאי שאתה לוקח במינון נכון ולהתויה הנכונה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו