מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 33 עם מחלת כליות כרוניתאביטל26/03/2017
בת 33 סובלת מאז 2012 מהמטוריה מיקרוסקופית בבדיקות שתן חוזרות ומפרוטאינוריה. נמצאת במעקב נפרולוגי ומטופלת בטריטייס 2.5 מ"ג. תפקודי כליות תקינים עד כה מלבד מספר פעמים שהקריאטנין עלה לאחר אירועים של GROSS HEMATURIA לאחר מחלות ויראליות. ל"ד תקין עד לאחרונה.בשבוע וחצי האחרון קצת גבוה עד 164/110. רופאת המשפחה ביקשה שאעלה מינון ל 5 אך הנפרולוגית סירבה בטענה שיש לי נטייה לפתח היפונתרמיה. עד עכשיו הנפרולוגית שיערה שמה שיש לי זו מחלת IGA NEPHROPHATY ואתמול כשהייתי אצלה רשמה גם IGA GLOMERULONEPHRITIS.
1. האם מדובר על אותה המחלה?
2.האם שתי המחלות הללו הן אוטואימוניות כרוניות?
3.מה הפרוגנוזה של שתי המחלות הללו?
4. האם ניתן להרות עם המחלות האלו?
5. כמו כן, בבדיקות האחרונות שעשיתי שבוע שעבר יצאו התוצאות הבאות:
איסוף שתן לחלבון- 608 מ"ג.
מיקרואלבומין/קריאטנין- 280
פרוטאין/קריאטנין רטיו- 2.04
הנפרולוגית כתבה לי במכתב סיכום שהתוצאות לא תואמות לבדיקות בעברי הקרוב והרחוק.יש לציין שתמיד התוצאות אצלי היו מעל הנורמה.
האם אתה יכול להסביר לי למה התכוונה הנפרולוגית כשאמרה שזה "לא תואם"?
אשמח אם תחזרו אלי בהקדם האפשרי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על נפרופתיה של IGA
פרופ` דניאל לנדאו26/03/2017שלום רב
מציע שתיצמדי לרופאים המטפלים שלך שנראה שנגישים ומעניקים לך טיפול מקצועי. באופן כללי 2 המחלות שהזכרת הן אכן מחלה אחת הנחשבת כמחלה אוטואימונית כרונית. השאלות ששאלת לגבי מחלות אלה לא ניתנות למענה חד משמעי דרך פורום כזה. הבדיקות ששלחת לא נראות כאלה שמחייבות דאגה מיידית. יש לחזור לרופאים/ות שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)