בת 33 עם מחלת כליות כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 33 עם מחלת כליות כרונית
    אביטל
    26/03/2017

בת 33 סובלת מאז 2012 מהמטוריה מיקרוסקופית בבדיקות שתן חוזרות ומפרוטאינוריה. נמצאת במעקב נפרולוגי ומטופלת בטריטייס 2.5 מ"ג. תפקודי כליות תקינים עד כה מלבד מספר פעמים שהקריאטנין עלה לאחר אירועים של GROSS HEMATURIA לאחר מחלות ויראליות. ל"ד תקין עד לאחרונה.בשבוע וחצי האחרון קצת גבוה עד 164/110. רופאת המשפחה ביקשה שאעלה מינון ל 5 אך הנפרולוגית סירבה בטענה שיש לי נטייה לפתח היפונתרמיה. עד עכשיו הנפרולוגית שיערה שמה שיש לי זו מחלת IGA NEPHROPHATY ואתמול כשהייתי אצלה רשמה גם IGA GLOMERULONEPHRITIS.
    1. האם מדובר על אותה המחלה?
    2.האם שתי המחלות הללו הן אוטואימוניות כרוניות?
    3.מה הפרוגנוזה של שתי המחלות הללו?
    4. האם ניתן להרות עם המחלות האלו?
    5. כמו כן, בבדיקות האחרונות שעשיתי שבוע שעבר יצאו התוצאות הבאות:
    איסוף שתן לחלבון- 608 מ"ג.
    מיקרואלבומין/קריאטנין- 280
    פרוטאין/קריאטנין רטיו- 2.04
    הנפרולוגית כתבה לי במכתב סיכום שהתוצאות לא תואמות לבדיקות בעברי הקרוב והרחוק.יש לציין שתמיד התוצאות אצלי היו מעל הנורמה.
    האם אתה יכול להסביר לי למה התכוונה הנפרולוגית כשאמרה שזה "לא תואם"?
    אשמח אם תחזרו אלי בהקדם האפשרי.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 33 עם מחלת כליות כרונית

הוספת תגובה

• שאלות על נפרופתיה של IGA

פרופ` דניאל לנדאו
    26/03/2017

שלום רב
    מציע שתיצמדי לרופאים המטפלים שלך שנראה שנגישים ומעניקים לך טיפול מקצועי. באופן כללי 2 המחלות שהזכרת הן אכן מחלה אחת הנחשבת כמחלה אוטואימונית כרונית. השאלות ששאלת לגבי מחלות אלה לא ניתנות למענה חד משמעי דרך פורום כזה. הבדיקות ששלחת לא נראות כאלה שמחייבות דאגה מיידית. יש לחזור לרופאים/ות שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו