מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 19 מפחד מאבנים בכליותמישהו30/04/2017
שלום, לאחרונה נתקלתי בכמה תגובות\מאמרים על אבנים בכליות, וזה ממש מפחיד אותי. זה רשמית הפך לאחד הפחדים הגרועים ביותר שלי.
רציתי לדעת מה הסיכויים שלי לסבול מהתופעה הזו?
אני בחור בן 19, מזרחי(חצי תימני חצי עיראקי, סבים וסבתות עלו מתימן ועיראק), שמעתי שהמוצא כן משפיע.
אין היסטוריה של אבנים בכליות\דלקות בשתן במשפחה שלי משני הצדדים(אימא ואבא).
היה לי סוג של חול בשתן פעם אחת לפניי שנתיים, זה לא היה משהו נוראי, זה טיפה צרב לי באזור שלפוחית השתן(אני מניח שזה מתחת לשרירי הבטן)כל פעם שהשתנתי אבל זה עבר אחרי שבוע וממש לא היה נוראי כל כך.
כרגע אני שותה ליטר-ליטר וחצי ביום, תזונה בסדר, לא אוכל יותר מדי מתוקים, אולי חתיכת עוגת גבינה עם נס קפה מדי יום. אני בתת משקל בינוני+-, לא באמת פעיל מבחינה פיזית, כרגע רוב היום מבלה בבית(מתכוון לשנות את זה בקרוב).
סליחה על המגילה הזו, אני פשוט מאוד לחוץ מעצם העובדה שיש סיכוי שבעתיד אני אסבול מזה, רציתי לדעת מה הסיכויים שלי לפי מה שתיארתי ואם יש כמה טיפים על איך להימנע מזה אני אשמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מאבנים בדרכי השתן
פרופ` דניאל לנדאו30/04/2017שלום רב.
במידה ואין לך תלונות המתאימות לאבנים כמו: כאב במותן, צריבה במתן שתן או דם בשתן. ובמעדה ואין לך בני משפחה עם אבנים בדרכי השתן- אין מקום לדאגה. זאת מחלה המראה סימנים ולא חבויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור! אבל מה הסיכויים שאני אסבול מזה בעתיד?
מישהו30/04/2017זה מה שמלחיץ אותי. כרגע תודה לאל אין לי תסמינים כאלו, אבל זה ממש מפחיד אותי עצם הידיעה שזה יכול לקרות לי בעתיד הקרוב\רחוק. רציתי רק לדעת מה הסיכויים שזה יכול לקרות לי, לפחות לפי מה שתיארתי בשאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש מאבני כליות
פרופ` דניאל לנדאו30/04/2017הסיכויים שלך נראים דומים לאלה של האוכלוסייה הכללית, כלומר: נמוכים. רק הקפד על שתייה והימנע עד כמה שאפשר ממזון עשיר במלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאמר לי משהו שונה
מישהו01/05/2017נאמר לי בפורום אחר שהסיכויים שלי מוגברים בגלל שסבלתי מחול בשתן לפניי כשנתיים. סבלתי מזה למשך כשבוע וזה גרם לי לצריבות קלות כל פעם לקראת סוף מתן השתן באזור השלפוחית\מתחת לשרירי הבטן.
אמרו לי ש30 אחוז סיכוי לסבול מחול או אבנים בחמש שנים הקרובות ו-50 אחוז סיכוי לסבול מזה ב-10 שנים הקרובות...
נגיד וזה נכון, זה מחייב שאני אסבול מזה בעתיד כי הסיכויים עולים עם הזמן או שזה בסה"כ רק סיכוי שזה יקרה ויכול להיות שאעביר את שארית חיי בלי תקרית דומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש מאבנים בדרכי השתן
פרופ` דניאל לנדאו01/05/2017מציע לך לבצע בדיקות בסיסיות כמו שתן לכללית וצילום אולטרה סאונד של הכליות ולהגיע להתיעצות אצל אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)