לחץ דם נמוך מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם נמוך מאוד
    איילה
    12/06/2017

שלום
    אני בת 18 וחצי לפני גיוס . תמיד הייתי בחורה רזה.
    בשנה האחרונה ירדתי 4 קילו במשקל , רופאת הילדים לא מצאה הסבר וכל בדיקות הדם תקינות תפקודי כליות תקינים
    אקו לב תקין US בטן תקין צילום חזה תקין
    שוקלת 47 קילו על גובה 1.70 מטר.
    בחודשיים שלושה האחרונים המשקל התייצב. אוכלת כ 1700 קלוריות ביום ומוציאה אותם. לא משלשלת יציאות תקינות.

בחודש האחרון התחלתי להרגיש חולשה ודיזינס לאורך היום. מסתבר שלחץ הדם שלי מאוד נמוך כ 90-50
    ומרגישה כאילו הראש כבד וכמה פעמים ביום מרגישה שעלולה להתעלף.
    בעבר לחץ הדם שלי היה בערך כ 115-70 והוא ירד משמעותית. ( יש לנו מכשיר בבית אבא שלי בדק לי וגם במרפאה ).
    אתמול בערב הרגשתי דיזינס משמעותי והיה לי לחץ דם 89-47!!

רציתי לשאול
    1. קראתי שלחץ דם נמוך עלול להיות מסוכן ולפגוע באיברים בגוף.. איך אני יכולה לדעת אם לחץ הדם נמוך מדי ועלול לגרום לי חלילה לנזקים?
    2. מה לדעתך עלול להיות הגורם לכך? משהו שפתאום גרם לכך שירדתי בלחץ הדם בחדות.
    3. מה עושים? הוספתי עוד קפה ועוד מלח וזה לא עוזר. אני חוששת לפעמים שאתעלף וגם קשה לי להתרכז ככה.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם נמוך מאוד

הוספת תגובה

• ירידה במשקל ול"ד נמוך

פרופ` דניאל לנדאו
    12/06/2017

שלום רב:
    מציע לפנות לרופא המשפחה ולבצע בדיקות בסיסיות, כולל בדיקת תפקוד בלוטת יותרת הכליה, בלוטת התריס, כימיה כולל חלבוני דם, ספירת דם. כ"כ מומלץ להגיע להתיעצות עם דיאטנית עם יומן של כל מה שאכלת (כולל סוג וכמויות) במשך 3 ימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם נמוך

איילה
    12/06/2017

תודה רבה
    אבקש מרופא המשפחה את הבדיקות שכתבת.

המלצת לבדוק עם דיאטנית מה אני אוכלת.
    מה מענין בתזונה? מה יכול להיות חסר בתזונה שעלול לגרום ללחץ דם נמוך ? ( אני באמת אוכלת תזונה מאוד דלה ולא מאוזנת )
    חוסר באיזה דברים עלול לגרום לתת לחץ דם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין תזונה לחולשה

פרופ` דניאל לנדאו
    16/06/2017

חשוב שתדברי עם הדיאטנית הן על כמות המזון ועל הגיוון שלו. יש לזה השפעה גם על לחץ הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו