אי נטילת תרופות משלך יומיים - מושתל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי נטילת תרופות משלך יומיים - מושתל
    ניסו
    01/10/2018

שלום רב
    בני בן 28 שהינו מושתל כליה למעלה מ 8 שנים עם בדיקות יציבות של קריאטנין סביבות 1 ואוריאה 40 . נמצא באיזוור מרוחק בדרום אמריקה ועקב סיבות שאין כל טעם לפרט כרגע הוא לא יכל היה לקחת את התרופות נגד הדחיה ( פרדיזון סלסט ופרוגרף ) משך יומיים וחצי ( למעלה מ 50 שעות + ) ! זה קרה לפני כשבועיים. כעט הוא בארץ וטוען שהשתן הפך להיות מאד מאד מוקצץ , בבדיקות דם שעשה הקריאטנין והאוריאה תקינים אבל הופיעו רמות חלבון בשתן גבוהות .
    עדיין לא הוצע לו לעבור ביאופסיה אלא להמתין לעוד בדיקות שיעשה בשבוע הבא והשאלה שלי היא : אני מבין שלא מדובר במקרה של דחיה עקב הצטלקות איטית של כליה אלא ארוע שנבע מאי לקיחת תרופות . במידה וההנחה הזו נכונה , האם זה הפיך ? ז"א ענין החלבון בשתן שלא היה לא קודם לכן ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ממצאים בשתן במושתל כליה

פרופ` דניאל לנדאו
    01/10/2018

שלום רב
    אני מניח שבנך נמצא במעקב של נפרולוג. מעקב אחרי מושתלי כליה הוא נושא מורכב שדורש התמקצעות רבה. חשוב להיות במעקב סדיר במרפאה אחת. הנושא שאתה מעלה הוא חלק מאותה מורכבות. כדאי לדון עם הנפרולוג המטפל ובהחלט לא לקפוץ למסקנות לפני שחוזרים על הבדיקות אחרי שלוקחים את התרופות באופן סדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו