כליות וקרטיניןןןןן שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כליות וקרטיניןןןןן שאלה
    יואל
    09/09/2019

שלום רב, אני בן 70 ישנו ממצא בעליית הקראטינין מזה 3 שנים בשלב הראשון הייתה עליית קראטינין עד 1.2-1.3 וכעת עליית מדרגה 1.6 מ"ג לא היה מאורע מכונן כגורם להפרעה הכלייתית אך לפני 3 שנים הופיע לחץ דם גבוה (ללא סיפור משפחתי) אז התחלתי טיפול ב ramipril הורדת המינון לא גרמה לשיפור בתפקוד. בבדיקות שעשיתי הכליות נראות בגודל תקין ובעלות מרקם תקין בבדיקת הדם התגלתה פרוטיאונריה שאיננה אלבומינוריה. נמצאה רמה גבוהה של IG M ופס השקעה מונוקלנולי של IG m kappa ופס חלש IG A LAMBDA כמו כן נמצא BJ PROTEINURIA גם LAMBDA וגם KAPPA. כעת שלחו אותי להערכה המטולוגית לשלול CRYOGLIBULINEMUIA למרות תוצאה שלילית של RF אשמח להסבר מה בדיוק מצב הכליות שלי ומה הטיפול? ולמה בעצם נשלחים במצב זה להומוטולג? לאחר בדיקות מצבי הכללי טוב קולות לב תקינים
    נשימה תקין בטן רכה גפיים ללא בצקות ואני מרגיש טוב. אשמח מאוד לקצת סדר 🙏

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כליות וקרטיניןןןןן שאלה

הוספת תגובה

• עליית קראטינין, חלבון בשתן וחשד לבעיה המטולוגית

פרופ` דניאל לנדאו
    09/09/2019

שלום רב
    אני מניח שאתה נמצא במעקב של נפרולוג. ההפניה להמטולוג נראית לי מוצדקת, מחשש שיש קשר בין 2 התופעות שתיארת. . מציע שתיצמד להמלצות המומחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו