אי ספיקת כליות לאישה בת 81.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי ספיקת כליות לאישה בת 81.
    בתיה
    27/11/2020

שלום רב,
    שאלתי מתייחסת לאמא שלי ומכיון שהתור אשר נקבע לנפרולוג מאד רחוק סוף ינואר אודה לך מאד באם תהיה לך אפשרות לתת דיאגנוזה קצרה.
    Creatinine 1.36, Uric Acid 6.6, eGFR 37, K Postassium 4.4 Na Sodium 140 בדיקת חלבון הינה כמותית למחצה. PTH INTACT 40.4 FNU כמו כן ביצעה איסוף שתן לגבי BENCW JONES והתשובה שלילית.
    אולטרה סאונד כליות : כליה שמאלית : בגודל תקין, בעלת פרנכימה מעט אקוגנית ובלתי סדירה, הודגמה ציסטה קורטיקלית בגודל 5.6 ס"מ עם מחיצות בתוכה. המערכת המאספת אינה מורחבת ואין עדות לאבנים.
    כליה ימנית בגודל וצורה תקינים בעלת פרניכמיה בעובי ואקוגניות תקינים. המערכת המאספת אינה מורחבת ואין עדות לאבנים.
    שלפוחית השתן בעלת קיבולת נמוכה הנבדקת לא מעוניינת למלא את השלפוחית לא ניתן לדון על הדנפות.
    זה לא נכון שאמא שלי התנגדה למלא את השלפוחית פשוט בהנחיות ביקשו שהיא תשתה 4 כוסות מים ולא תלך לשירותים ובגילה היא לא יכולה להתאפק.
    מאד מקווה שתהיה לך אפשרות לענות לי למרות שזה ארוך תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי ספיקת כליות לאישה בת 81.

הוספת תגובה

• תשובות בדיקות דם

פרופ` דניאל לנדאו
    29/11/2020

שלום רב.
    אני מומחה לילדים.
    לא אתן אבחנות אישיות דרך אתר זה. זה לא אחראי.
    אבל עד קבלת התור לנפרולוג, יש להשלים את המידע הבא:
    1. בדיקת שתן כללית
    2. בדיקת שתן ראשון של בוקר ליחס חלבון:קראטינין ואלבומין: קראטינין
    3. מדידת לחץ דם
    כפי שאת/ה רואה בתדובות, הערכת התפקוד של הכליות כמסננת ע"ס הקראטינין בדם והגיל והמין הוא 37 מל לדקה. כלומר: אם הערך הזה קיים יותר מ 3 ח' אז מדובר במחלת כליות כרונית בדרגה 3, ערך סינון מחושב של 37 מל לדקה, במקום מעל 60. עד קבלת התור ניתן להתיעץ עם רופא המשפחה אם לוקחת תרופות כלשהן שעלולות לפגוע בכליות ולהתחשב בערך סינון זה בקביעת מינוני תרופות בעתיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו