הרחבה אקסטרא רנלית אקראית- CT בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבה אקסטרא רנלית אקראית- CT בטן
    עדי
    24/12/2020

שלום רב, עשיתי ct בטן (עקב כאבים ברום הבטן) ונמצא ממצא אקראי של ״אגן אקסטרא רנלי מעט רחב מימין״. הופניתי לus ושם נמצא: ״הגדשה של המערכת המאספת תוך כלייתית בעיקר אגן כלייתי מימין״. יש לציין שעשיתי us בטן במרץ שהיה תקין (כמובן בלי לשתות לפני).
    אני ממש מבולבלת, אין לי שום תלונות בנושא, שתן לכללית תקין ואין אבנים בשתי הבדיקות. הייתי אצל שני אורולוגים, אחד מהם ממש הלחיץ ושלח לct ואחד ביקש רק לעקוב עם us. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ממצא ב us

פרופ` דניאל לנדאו
    24/12/2020

שלום רב.
    אם אין עדות לאבנים לפי ct , יש לחזור לאורולוג.
    במקרה של ילדים אנו רואים פעמים רבות הרחבות קלות כאלה באגן הכליה , שיכולה אכן לנבוע משתיה מרובה שלפני הבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אני בוגרת, בת 36. מה הסיבות למצב זה? שני האורולוגים אמרו דברים מנוגדים ואני לא יודעת מה לעשות.

עדי
    24/12/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו