מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרת לח"ד ותפקוד כליות בת 71מיכל12/02/2021
שלום
בת 71, עם יתר לח"ד וסכרת.
מטופלת בכמה סוגי תרופות ללח"ד, ועדיין לחצי דם סיסטוליים גבוהים (140-175).
וכן מטופלת לסכרת בגלוקופז' במינון של 3 ליום.
בבדיקה לפני 3 חודשים היתה עליה ברמת הסוכר 214 בצום, ו-HBA1C היה -7.80.
רופאת המשפחה המליצה לעלות במינון משני כדורים ל-3, ולנסות לשמור על תזונה ופעילות, ואכן לאחר 3 חודשים התוצאות.
גלוקוז - 151 בצום, ו-HBA1C ירד ל-5.10
האם זה מספק או שעדיין ה-151 זה בעייתי אף שסוכר תלת חודשי ברמה סבירה של 5.10 או שיש צורך בבירור/טיפול נוסף?
כ"כ ברצוני לשאול על תפקודי הכליות.
רמת קריאטנין בשנים האחרונות ברמה העליונה של גבול הנורמה 1.2
BUN לא נבדק כבר שנים. כעת מעל הנורמה 31.00
GFR - 46.40
Albumin/creatinine ratio - 15.90
creatinine u conc - 25/00 MG/DL
Microalbumin u conc - 0.40
בדיקת שתן רגילה אין סוכר או חלבון.
כ"כ מגנזיום נבדק לראשונה ויצא נמוך 1.50
על מה כל הערכים הללו מצביעים? האם זה תקין לגיל? האם נדרש בירור? טיפול?
ה-GFR ספציפית מצביע על פגיעה בכליות?
וכן האם המגנזיום הנמוך קשור לכל הנ"ל, ומה צריך לעשות לגבי זה?
כמובן שזה לא במקום ביקור אצל רופאת המשפחה, אלא רק עד אז, ובכדי להבין קצת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון של מחלת כליות כרונית הקשורה לסוכרת
פרופ` דניאל לנדאו13/02/2021שלום רב:
את שואלת שאלות רבות, שאני בטוח שנובעות מדאגה למצב בריאותך.
אני רוצה להדגיש שהמומחיות שלי היא מחלות כליה בילדים.
אני רוצה להדגיש כמה עקרונות כלליים:
1) טוב שאת מתאמצת לאזן את מצב הגלוקוז בדם שלך, שהביטוי הטוב ביותר שלי הוא רמות ההמוגלובין המסוכרר (HgbA1C ).
2) טוב שלמחלת הכליות הכרונית לא מתלווה הפרשה מוגברת של חלבון
3) איזון מיטבי של לחץ הדם יעזור למניעת הידרדרות בתפקוד הכלייתי. מה לעשות במדוייק בקשר לזה- בנושא זה עלייך להתיעץ עם רופא המשפחה והיועץ הנפרולוגי.
4) רמת המגנזיום נמוכה במידה קלה ועלולה לנבוע מאחת התרופות בהן את משתמשת. כדאי לבדוק על מזון או תוספת תרופתית לאיזון רמות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעריכה את התשובה והמשך השאלה
מיכל14/02/2021שלום
מעריכה את התשובה אף שזה לא בתחום ההתמחות הישירה.
כאמור לפני 3 חודשים רמת המוגלובין מסוכרר היה 7.8, וכעת הרמה היא -5.1 כשרמת סוכר בצום יצאה 151
1. האם זה הגיוני שתוך 3 חודשים תהיה ירידה כה גדולה מ-7.8 ל-5.1? לא היתה דיאטה קיצונית או משהו כזה.
2. רמת המוגלובין מסוכרר של 5.1 מתאימה לרמת סוכר של 151 בצום?
אני מנסה להבין האם הנתונים אובייקטיביים או שהיתה טעות במעבדה או שיש משהו אחר (הפרעה כלשהי בגוף, בכליות) שמשפיע וגורם לירידה הכ"כ דרסטית ברמת ההמוגלובין המסוכרר
ושאלה כללית לידע כללי, האם ניתן לשפר תפקוד כלייתי (שיבוא לידי ביטוי למשל בעליה ב GFR) או שתפקוד כלייתי לא ניתן לשפר אלא רק למנוע החמרה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות על תפקוד כליה וסוכרת
פרופ` דניאל לנדאו14/02/20211. כן, המוגלובין מסוכרר עשוי לרדת במידה כזאת בהפרש של 3 ח'.
2. רמת המוגלובין מסוכרר קובעת יותר מערך חד פעמי של גלוקוז בצום.
3. יכולה להיות ואריאביליות מסויימת בחישוב התפקוד הכלייתי בין 2 בדיקות סמוכות, אך הכיוון הכללי אצל כולנו הוא ירידה איטית בתפקטד הכלייתי המשתקף ב- GFR . המטרה שלנו הי לשמור על מידת הירידה הנמוכה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)