דלקת שתן אצל תינוק בן שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת שתן אצל תינוק בן שנה וחצי
    ליאת קדוש
    23/07/2008

שלום שמי ליאת , לילד שלי גילו היום חיידק בשתן שעקבות תלונות שלי על חום גבוה שהתפתח במהלך הלילה וצמרמורות , קיבלנו אנטביוטיקה של צפורל עד שתגיע התרבית ויידעו איזה חיידק זה בדיוק... בכל מקרה אני מאד לחוצה כי לפי מה שקראתי בתחום אני מבינה כי מרבית הסיכויים שמדובר בדלקת של רקמת הכליה שמקורה בחיידקים מהצואה שבד"כ מופיעים כאשר יש בעיה במנגנוני ההגנה מפני חיידקים אלו ... עד פה נכון או שאני טועה?! בכל מקרה קראתי גם שפעמיםרבות נשאר נזק לכליה או צלקת וזה מאד מדאיג אותי אז רציתי לשאול אם יש משהו שניתן לעשות כבר בשלב זה כדי למזער סיכוי לנזק ? וגם לשאול אם יש קשר בין אגן כליה מורחב שגילו אצלו בתור עובר ואחר כך בבדיקות שלאחר הלידה אמרו שהכל בסדר.. יכול להיות שיש בכל זאת קשר וזה משפיע ? ומה הלאה באמת נצטרך תקופה ארוכה של המשך אנטיביוטיקה ? איזה השלכות יש על חיי היומיום של הילד ומה הפרוגנוזה להחלמה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף..

ליאת קדוש
    23/07/2008

שכחתי להוסיף שההרחבה שהיתה בעת העוברות הייתה של 0.8 ... בנוסף רציתי להוסיף שקראתי הרבה על ריפלוקס - מה זה אומר ? רוב הסיכויים שגם לבני יש ריפלוקס אפשר לאבחן כבר עכשיו ? אני מאד מאד לחוצה ... תודה רבה מראש על תשובה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RS

פרופ' אבישלום פומרנץ
    25/07/2008

זיהום בשתן יש לו פוטנציאל לפגוע בכליה.
    הנזק בכליה תלוי במספר גורמים, ויש גורמי סיכון.
    לפי הגורמים, וגורמי הסיכון ניתן להחליט על בירור וטיפול תרופתי או אחר.
    פרופ פומרנץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום בשתן

פרופ' אבישלום פומרנץ
    28/07/2008

זיהום בשתן מלווה בדכ במבנה לא תקין. הגורם החשוב הוא הנזק שלא קיים בכל הילדים.
    היום מקובל לברר האם יש נזק לא לכל הילדים רק לאלו שהמהלך לא היה רגיל לזיהום.
    ניתן לבצע הערכה ולהחליט על המשך בירור טיפול.
    בגדול - בנך ילד בריא.
    פרופ פומרנץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו