כליות - אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כליות - אנדומטריוזיס
    שרון
    07/09/2008

אני בחורה בת 27 המטופלת במחלקת אנדומטריוזיס. לאחר בדיקת דרכי שתן וכליות ע"י אולטראסאונד התגלה כי ישנה כיליה אחת קטנה מהרגיל הנמצאת במצב אנטומי לא תקין. לבקשת הרופא במחלקת אנדומטריוזיס עברתי מיפוי כליות סטטי והתוצאה שקיבלתי הינה "המיפוי מראה שתי כליות מחוברות בצורת L, כאשר כליה אחת שמאלית נמצאת במנח נמוך עם קליטה מעט מופחתת, בלתי אחידה, גבול תחתון בלתי סדיר. כליה ימנית טובה ואחידה גבולות סדירים. לא ניתן לדון על תפקוד יחסי כליות עקב גבול הפרדה ביניהם שאינו ברור. בסיכום: הממצאים בכליה שמאלית יכולים להיות על רקע הרחבה של מערכת מאספת ? ציסטות? אין לשלול צלקת בגבול תחתון של הכליה" השאלה שלי היא האם ה"גבול הלא ברור יכול להיות הידבקויות של אנדומטריוזיס? והאם מאחר וסובלת מאנדו' יש מצב שהממצא הוא ככל הנראה ציסטות? איך אפשר לשלול הרחבה של מערכת מאספת. (בערב ביצעתי איסוף שתן שהיה תקין מאוד (לא יודעת אם קיים קשר ולכן העדפתי לציין) אודה לתשובה מהירה היות ואני מאוד לחוצה מתוצאות הבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כליות - אנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• כליות - פרסה

פרופ' אבישלום פומרנץ
    11/09/2008

איחוי בין כליות מתרחש עוד בהריון. מדובר בכליה אקטופית או בכלית פרסה.
    במידה וכליה אקטופית יכול להיות שהיא דיספלסטית או נפגעה מצלקות. רצוי לבחון את הממצאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו