הידרונפרוזיס ניכרת בכליה שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידרונפרוזיס ניכרת בכליה שמאל
    מירית
    07/10/2008

בני בן 5 שב' עם הידרונפרוזיס ניכרת בכליה שמאל. בתאריך 8.9 ביצעתי אולטרסאונד להלן הממצאים: כליה שמאל- בגודל 73 מ"מ רוחב אגן בגודל 17 מ"מ, פרנכימה דלה, הרחבה ניכרת של גביעים ואגן, אין אורטר מורחב וללא הסתיידויות פתולוגיות. כליה ימין- גודל 58 מ"מ, פרנכימה שמורה הרחבה קלה של גביעים ואגן רוחב אגן 36 מ"מ. באולטרסאונד שביצעתי מהיום 7.10 (במכון אחר) נאמר כליה ימנית תקינה בגודל ובמבנה ללא עדות להידרו'. כליה שמאלית מוגדלת באורך 6.8 מ"מ הידרו' ניכרת. רוחב אגן 24 מ"מ. הפחתה קלה בעובי פרנכימה. מסקנה משותפת בשני הבדיקות - כנראה חסימה UPG נשאלת השאלה:
    1. האם יתכן כי באולטרסאונד שביצעתי היום חודש מהאולטרסאונד הראשון יש הבדל בממצאים (הכליה פחות מוגדלת ואילו רוחב האגן גדל), או שמא ההבדל בממצאים משום שהבדיקות נעשו במכונים שונים.
    דבר נוסף במכון אחד נאמר שבכליה ימנית יש התרחבות קלה ואילו במכון שהיתי היום אמרו שהכליה תקינה לחלוטין ושההתרחבות הקלה היתה כנראה בגלל שהשלפוחית היתה קצת מלאה ונגרם לחץ לכליה.
    האם לבצע בדיקת אולטרסאונד נוספת במכון הראשון (לשם השוואה "נכונה" יותר), או שהממצאים סבירים והגיונים.?? אם הממצאים סבירים על מה השינוי מצביע?
    אודה לך מאוד אם תשיב לי בדחיפות.
    בברכת שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרחבה

פרופ' אבישלום פומרנץ
    09/10/2008

שינויים בגודל ההרחבה מתרחשים.
    ההרחבה יכולה להשתנות.
    יש לבדוק את הUS / רצוי לבצע זאת ולהמשיך עם מיפוי.
    כל זה בהשגחה רפואית
    פרופ פומרנץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידרונפרוזיס... המשך

מירית
    10/10/2008

תודה על התשובה הקודמת... מתשובתך הבנתי כי ייתכן השינוי, אך לא הצלחתי להבין האם השינוי בגודל ההרחבה וגודל האגן נבע מעצם העובדה שהאולטרסאונד השני בוצע במכון אחר מהאולטרסאונד הראשון. או שמא זה הגיוני שההרחבה "קטנה"? במקביל ביצעתי מיפוי כליות שאת תוצאותיו אני יקבל בשבוע הבא (בגלל החגים יש עיכוב). יש לי את הדיסק של האולטרסאונד הראשון והשני שביצעתי האם זה יכול לעזור לרופא/נפרולוג כדי לראות אם חל שיפור או הרעה במצב הכליה. אודה לתשובתך מירית : )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבה

פרופ פומרנץ
    11/10/2008

עם כל הנתונים ניתן לתת יעוץ מדוייק למיפוי (הנכון - יש כמה סוגי מיפויים) יש חשיבות רבה במעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' פומרנץ...

מירית
    11/10/2008

תודה רבה על כל התשובות המהירות ממירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירית יש לבני את אותה בעיה

הילה
    11/10/2008

בני בן 10 שבועות עם אותה בעיה גם עם הרחבה בכיליה השמאלית עברנו מיפוי ודרך אגב הוא מטופל באנטיביוטיקה מיומו הראשון אנחנו במעקב ועקב ההרחבה כניראה ניצטרך ניתוח אם את רוצה לדבר איתי הטלפון שלי 054-4343353 יום טוב הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה....ממירית

מירית
    11/10/2008

תודה רבה על התגובה, בני הפסיק אנטיביוטיקה בגלל שבדיקת הציסטוגרפיה יצאה תקינה, אני אצור איתך קשר יותר מאוחר ...ונתעדכן מירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבה

הילה
    21/10/2008

מה זה הבדיקה הזו שבנך ביצע בכדי להפסיק את האנטיביוטיקה? אנחנו כנראה נעבור ניתוח בדצמבר המיפוי הראה על חסימה משמעותית מה איתכם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה ממירית

מירית
    24/10/2008

ככה..ביצענו בדיקת ציסטוגרפיה כדי לבדוק אם יש רפלוקס, מאחר והבדיקה יצאה תקינה (כלומר שאין רפלוקס- חזרה של שתן לכליה) אז נאמר להפסיק עם האנטיביוטיקה. בינתיים ביצענו מיפוי כליות DTPA ומסיבה שאינה מובנת לי עדיין נדרשתי לבצע בדיקת מיפוי נוספת מסוג DMSA. לאחר שיהיה לי את תוצאות המיפוי אני יחזור לנפרולוג לדעת מה יהיה המשך הטיפול. רציתי לדעת מי הנפרולוג של הילד שלך? ובאיזה בית חולים את מטופלת? היום יום שישי היתי מתקשרת אליך עכשיו אבל אני לא יודעת אם את שומרת שבת... אם את במקרה עכשיו במחשב ואת לא שומרת שבת תרימי לי טלפון 052-2321216.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו