חלבון בשתן של בת ה-16

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון בשתן של בת ה-16
    ירדנה
    18/02/2009

לכבוד פרופ' פומרנץ וד"ר רפאל הלוי שלום רב.אני כותבת עבור חברה טובה שלי שהיא גם שכנתי. השכנה יש לה כליות פוליציסטיות שנים רבות ולפני כשנה התחילה דיאליזה.היא בערך בת 50 .עכשיו הבת שלה בת 16 הלכה לרופא משפחה בענין שלא קשור לכליות והוא שלח אותה לבדיקות שתן מאיזה סיבה. פעמיים התוצאה יצאה עם חלבון בשתן.הקריאטנין שלה תקין ב"ה. הרופא אמר לעשות בדיקת שתן 24 שעות,ואולטראסאונד הילדה מאוד בצער ובלחץ.אני רוצה לציין שכמה זמן היתה להם בעית אינסטלציה ולא היה להם מים בבית כך שלפני הבדיקת שתן אולי לא התרחצה כמו שצריך. אולי היא היתה לפני או בתוך מחזור אין לי מושג. ובכן השאלות שלי הם: א.) האם היתה יכולה להיות טעות בתוצאת הבדיקות בגלל הסיבות שציינתי לעיל. ב.)אם אין טעות בבדיקות האם זה מדאיג, האם זה חייב להיות קשור לכליות? ג) מהן סיבות נוספות למציאת חלבון בשתן? ד)האם בכלל יש קשר לפוליציסט קידני של האמא? תודה רבה בכבוד רב,ירדנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון בשתן של בת ה-16

הוספת תגובה

• כליות פוליציסטיות

פרופ' אבישלום פומרנץ
    20/02/2009

חלבון בשתן יכול להצביע על מחלה כליתית.
    בילדה לאם עם APCKD ממליץ לבצע סונר כליות לנערה ולהחליט האם לטפל בבעיה.
    יש עוד מחלות כליה ומצבים בריאים עם עיקבות חלבון.
    ממליץ לבצע סונר כליות לחזור על בדיקת שתן.
    פרופ פומרנץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו