האם אני חולה במחלת כליה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני חולה במחלת כליה?
    אילון שגיא
    19/10/2009

שלום רב,

אני בן 42, עד לפני חודש הייתי אדם בריא, פעיל ספורטיבית ושמח.
    לפני כחודש ביצעתי בדיקת דם ונקראתי אל רופא המשפחה מאחר וכמה ערכים בבדיקות "נצבעו אדום"
    מדובר כמובן בבדיקת הקריאטנין.

לאחר בירור עמי, שלח אותי רופא המשפחה לנפרולוג שביקש לבצע בדיקות מקיפות יותר כולל איסוף שתן וכיו"ב.

כרגע המצב הוא שיש לי ערכי קריאטינין החורגים מהנורמה (אמנם לא מאד אבל חורגים), sodium גבוה, PTH גבוה, PHOSPHORUS שאמנם לא חורג מהנורמה אבל בדרך לשם.. (נמוך מאד) ובנוסף MCH ו MCV נמוכים.

אחרי שראיתי את התוצאות הוצאתי תדפיס של כל הבדיקות מהשנתיים האחרונות וכשמסתכלים עליהן יחד, רואים מגמה של עליה ברמת הקריאטינין וירידה ב MCH ו MCV.

עלי לציין שבמשך שנים יש לי בילירובין גבוהה (הרופאים טענו שמדובר בתסמונת ז'ילבר).

אולטרסאונד שנעשה לכליות היה תקין ולא נתגלו שום חריגות או בעיות.

יש לציין כי למעט בדיקות הדם איני סובל מכאבים, אני ממשיך לעסוק בספורט ולמראית עין אני בריא.. לחץ הדם שלי מצוין, איני סוכרתי ובכלל אני מרגיש טוב.

אבל מה.. אני כבר כמה לילות לא ישן.. עצם המחשבה שמקננת בי איזו מחלה חשוכת מרפא מוציאה אותי מדעתי. אשמח לקבל תשובה מאחד המומחים לגבי האבחנות האפשריות והפרוגנוזה, ובעיקר לשמוע האם ניתן לטפל בסוג זה של מחלה (במידה ובאמת לקיתי בה) ומה (אם בכלל) סיכויי ההחלמה.

תודה

אילון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני חולה במחלת כליה?

הוספת תגובה

• בדיקות

פרופ' אבישלום פומרנץ
    24/10/2009

השתן לכללית חשוב
    יכול להיות שאין כל בעיה - צריך לבדוק/ לבצע GFR
    להגיע ליעוץ ולהמשיך לחיות בריא ולישון טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו