מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קריאטינין ו-UREA חריגיםאלכס14/02/2010
שלום רב ד"ר. אני מתנצל מראש על ההודעה הארוכה, אך אודה לך אם תוכל לייעץ לי בקצרה לאור מצבי, ולאור העובדה כי החלטה על ביקור אצל הנפרולוג תגרור ממני מכירה של כלי נגינה אהוב, עקב העלות הגבוהה של ביקור רופא מומחה לייעוץ :(
הנני בן 24, מתאמן מגיל 15 בחדר הכושר בקביעות ובעצימות גבוהה למדי. אני בעל מסת שריר גבוהה יחסית (97 ק"ג ל-183 ס"מ, עם אחוזי שומן נמוכים. מתאמן לצורך עלייה במסת השריר) וכמו כן בעל כושר גופני גבוה למדי. איני מעשן ושותה, וחולה לעתים רחוקות מאד.
אני ניזון מתזונה מאוזנת ואוכל כ-190 גרם חלבון ביום.
כשהייתי בן 17 אובחנה אצלי פרוטאינוריה אורטוסטטית (כ-50 מ"ג בלילה לעומת 1.3 גרם ביום), והאולטראסאונד הראה כליות תקינות. בזמנו כשהייתי בן 17 (לפני כ-7 שנים, קל בכ-20 ק"ג), הקריאטינין היה 1.1, וה-UREA נעה בין 36 ל-46 (בזמנו הגבול העליון צוין כ-52).
בבדיקת דם שנערכה השבוע, יצא כי הקריאטינין עומד על 1.39, כאשר הרף העליון הינו 1.17, וכי ה-Urea עומדת על 43.7, כשהגבול העליון הוא 43. בבדיקת השתן (הטלה שנייה. כשעתיים וחצי לאחר התעוררות) היו 15 מ"ג חלבון (תקין, לפי התחום שגבולו העליון 30).
בבדיקה דומה שנערכה לפני כ-3 שנים יצאו תוצאות כמעט זהות בשני הפרמטרים, עם Urea מעט גבוהה יותר (הייתי מעט כבד יותר מבחינת מסת שריר).
שאר המדדים בבדיקת הדם המקיפה שערכתי (ובהם eGFR) יצאו תקינים, להוציא כולסטרול LDL וכולסטרול כללי, שחרגו מהמומלץ
(157 LDL, ו-227 בכולסטרול כללי. ירידה לרמה טובה יותר מהבדיקות לפני 3 שנים). לחץ הדם שלי הוא בערך 115-75.
שאלתי היא האם תוצאת הקריאטינין הגבוהה קבילה לאור האבחנה שנעשתה לי ולאור מסת השריר הגבוהה שלי (המלווה באורח חיים פעיל מאד), והאם יש צורך בביצוע איסוף שתן 24 שעות, תפקודי כליות בבדיקת דם ואולטרסאונד לכליות?
במידה ויש צורך כזה, אילו כללים עליי לאכוף לפני ביצוע הבדיקות כדי לשלול תלות בפעילות גופנית ותזונה?
המון המון תודה!
-אליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטנטן לגבי לחץ דם
אלכס15/02/2010הלחץ הוא בד"כ 70-110
ורק אציין שבבדיקה האחרונה אכלתי די הרבה בקר שומני ביום שלפני הבדיקה (וכך גם בבדיקה הקודמת) כשבשתיהן יצאו תוצאות גבוהות מהרגיל מבחינת הכולסטרול ה"רע", אך באחרונה משמעותית נמוכות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תיקון קריטי
אלכס15/02/2010באיסוף שתן 24 שעות לפני 6 שנים
היו 150 מ"ג חלבון ביום ולא 1.5 גרם.
ו-42 בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תיקון קריטי
אלכס15/02/2010באיסוף שתן 24 שעות לפני 6 שנים
היו 150 מ"ג חלבון ביום ולא 1.5 גרם.
ו-42 בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראטינין
פרופ' אבישלום פומרנץ18/02/2010ממליץ לפנות לנפרולוג לבצע בדיקת GFR ואיסוף שתן לחלבון כמותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)