מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוטאינוריה תנוחתית וצבאירון01/04/2010
שלום!
אני בן 17 ולפני 3 שנים בערך, בבדיקת שתן שיגרתית, מצאו לי חלבונים בשתן, בכמות גדולה שנעה בסביבות ה- 1 גרם +-.
במשך כל התקופה עשיתי בדיקות שתן כלליות + איסופי שתן של 24 שעות כל כמה חודשים, ולא מזמן הרופאה הנפרולוגית הגיעה למסקנה שזוהי פרוטאינוריה תנוחתית. (Postural Proteinuria).
יש לציין, במשך התקופה הזאת של הבדיקות החלבונים נעלמו מעצמם, וברוך ה' לא חזרו כבר זמן רב. הדבר חלף ועבר באופן סופי.
אז ככה, לפני כחודשיים היתי בצו ראשון, ונתנו לי פרופיל 64 פלוס הסעיף הזה:
HEMATURIA או PROTEINURIA עד 1G/24H או תולדות של PROTEINURIA ללא אבחנה ודאית.
כפי שאני מבין, מצוינת פה קטגוריה שלמה של בעיות ששייכות לפרופיל 64. אולם, הצבא זימן אותי לוועדה רפואית נוספת בכדי לקבוע מחדש את הפרופיל הרפואי.
אז רציתי לשאול אותך ליתר ביטחון, הפרוטאינוריה התנוחתית, שיש לציין כבר חלפה לי, איזה פרופיל רפואי היא נותנת בצבא? יש לך מושג?
נ.ב.
אני יבין אם אתה לא מבין בעניינים האלה בצבא אבל אמרתי לעצמי ששוה לנסות אולי היית פעם רופא צבאי או משהו :-)
בתודה מראש,
שניר. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבא
פרופ' אבישלום פומרנץ02/04/2010חלבון תנוחתי או אורטוסטטי נותן 97 עם סעיף
ממליץ להכין נתונים מסודרים ותקבל פרופיל מתאים.
כרופא לשכה אני אומר שתוכל לקבל פרופיל גבוה יותר.
פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ירון03/04/2010תודה רבה עזרת לי המון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
ירון04/04/2010שוב שלום!
קודם כל תודה על התשובה הקודמת.. עכשיו יש לי עוד שאלה..
גם אני היתי בטוח במאה אחוז שזה נותן פרופיל 97 עם סעיף.. זה בדיוק מה שאמרה לי הרופאה הנפרולוגית שעשתה לי את המעקב בכל משך התקופה. אך משום מה הגעתי לצו הראשון לפני כחודשיים והרופאה שמה אמרה לי פרופיל 64 עם סעיף (!). איך זה יכול להיות? זה שיקול מוטעה של הרופאה? היא אמרה במפורש שכל חלבון מכל סוג גם אם הוא היה בעבר ועל אחת כמה וכמה אם הוא עדיין נמצא, נותן פרופיל 64. ואני המשכתי להתווכח איתה אמרתי לה שתסתכל טוב טוב בסעיפים כי אני בטוח במאה אחוז שהסוג הזה של חלבון תנוחתי לא מוריד פרופיל, ואדרבה במקרה שלי שהוא בכלל כבר לא קיים!
עכשיו בקרוב יש לי וועדה רפואית.. הם הזמינו אותי אני לא ביקשתי בכלל.. יש סיכוי שהם הזמינו אותי בשביל להעלות את הפרופיל? אם לא אז בשביל מה?
ואם אני יפול שוב על רופא/ה שיעשה לי את אותו הקטע עם פרופיל 64? מה אני יכול לעשות? יש משהו שאתה יכול לייעץ לי להגיד לו בשביל ש"יאיר את עיניו"?
פשוט זה נראה לי סתם בזבוז זמן אם לא יעלו לי את הפרופיל בוועדה הזאת.. זה יפגע לי במיונים כמו מבדקי טיס,יום סיירות, גיבושים וכד'.
דרך אגב- אתה רופא של איזה לשכה? אני שייך ללשכ"ג ירושלים.. אם אתה רופא שמה.. יש סיכוי שנוכל לארגן שהוועדה תהיה איתך או עם מישהו עם אותה דעה כמו שלך בכדי שנוכל לחסוך זמן בעניין הזה?
כמו שאתה רואה הרבה סימני שאלה עולים לי מהנושא הזה..
בתודה מראש,
שניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדה
פרופ' אבישלום פומרנץ04/04/2010יש להגיע עם מכתב מסודר מנפרולוג ותקבל את הפרופיל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ירון04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח
פרופ' אבישלום פומרנץ05/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)