פרוטאינוריה תנוחתית וצבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוטאינוריה תנוחתית וצבא
    ירון
    01/04/2010

שלום!

אני בן 17 ולפני 3 שנים בערך, בבדיקת שתן שיגרתית, מצאו לי חלבונים בשתן, בכמות גדולה שנעה בסביבות ה- 1 גרם +-.
    במשך כל התקופה עשיתי בדיקות שתן כלליות + איסופי שתן של 24 שעות כל כמה חודשים, ולא מזמן הרופאה הנפרולוגית הגיעה למסקנה שזוהי פרוטאינוריה תנוחתית. (Postural Proteinuria).

יש לציין, במשך התקופה הזאת של הבדיקות החלבונים נעלמו מעצמם, וברוך ה' לא חזרו כבר זמן רב. הדבר חלף ועבר באופן סופי.

אז ככה, לפני כחודשיים היתי בצו ראשון, ונתנו לי פרופיל 64 פלוס הסעיף הזה:
    HEMATURIA או PROTEINURIA עד 1G/24H או תולדות של PROTEINURIA ללא אבחנה ודאית.
    כפי שאני מבין, מצוינת פה קטגוריה שלמה של בעיות ששייכות לפרופיל 64. אולם, הצבא זימן אותי לוועדה רפואית נוספת בכדי לקבוע מחדש את הפרופיל הרפואי.

אז רציתי לשאול אותך ליתר ביטחון, הפרוטאינוריה התנוחתית, שיש לציין כבר חלפה לי, איזה פרופיל רפואי היא נותנת בצבא? יש לך מושג?

נ.ב.
    אני יבין אם אתה לא מבין בעניינים האלה בצבא אבל אמרתי לעצמי ששוה לנסות אולי היית פעם רופא צבאי או משהו :-)

בתודה מראש,
    שניר. :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוטאינוריה תנוחתית וצבא

הוספת תגובה

• צבא

פרופ' אבישלום פומרנץ
    02/04/2010

חלבון תנוחתי או אורטוסטטי נותן 97 עם סעיף
    ממליץ להכין נתונים מסודרים ותקבל פרופיל מתאים.
    כרופא לשכה אני אומר שתוכל לקבל פרופיל גבוה יותר.
    פרופ פומרנץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ירון
    03/04/2010

תודה רבה עזרת לי המון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה...

ירון
    04/04/2010

שוב שלום!
    קודם כל תודה על התשובה הקודמת.. עכשיו יש לי עוד שאלה..
    גם אני היתי בטוח במאה אחוז שזה נותן פרופיל 97 עם סעיף.. זה בדיוק מה שאמרה לי הרופאה הנפרולוגית שעשתה לי את המעקב בכל משך התקופה. אך משום מה הגעתי לצו הראשון לפני כחודשיים והרופאה שמה אמרה לי פרופיל 64 עם סעיף (!). איך זה יכול להיות? זה שיקול מוטעה של הרופאה? היא אמרה במפורש שכל חלבון מכל סוג גם אם הוא היה בעבר ועל אחת כמה וכמה אם הוא עדיין נמצא, נותן פרופיל 64. ואני המשכתי להתווכח איתה אמרתי לה שתסתכל טוב טוב בסעיפים כי אני בטוח במאה אחוז שהסוג הזה של חלבון תנוחתי לא מוריד פרופיל, ואדרבה במקרה שלי שהוא בכלל כבר לא קיים!

עכשיו בקרוב יש לי וועדה רפואית.. הם הזמינו אותי אני לא ביקשתי בכלל.. יש סיכוי שהם הזמינו אותי בשביל להעלות את הפרופיל? אם לא אז בשביל מה?
    ואם אני יפול שוב על רופא/ה שיעשה לי את אותו הקטע עם פרופיל 64? מה אני יכול לעשות? יש משהו שאתה יכול לייעץ לי להגיד לו בשביל ש"יאיר את עיניו"?
    פשוט זה נראה לי סתם בזבוז זמן אם לא יעלו לי את הפרופיל בוועדה הזאת.. זה יפגע לי במיונים כמו מבדקי טיס,יום סיירות, גיבושים וכד'.

דרך אגב- אתה רופא של איזה לשכה? אני שייך ללשכ"ג ירושלים.. אם אתה רופא שמה.. יש סיכוי שנוכל לארגן שהוועדה תהיה איתך או עם מישהו עם אותה דעה כמו שלך בכדי שנוכל לחסוך זמן בעניין הזה?

כמו שאתה רואה הרבה סימני שאלה עולים לי מהנושא הזה..

בתודה מראש,
    שניר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדה

פרופ' אבישלום פומרנץ
    04/04/2010

יש להגיע עם מכתב מסודר מנפרולוג ותקבל את הפרופיל שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ירון
    04/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח

פרופ' אבישלום פומרנץ
    05/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו