מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשר לחלבון ושתן נער בן 16 וחצייניב18/04/2010
פרופסור שלום
לפני כחודשיים וחצי התחיל אצלי טיפול ארוך מאוד,מככיוון שיום אחד בלילה השתנתי שתן ורוד,מאז השתן כבר רגיל,אבל בכל בדיקה שאנחנו עושים יש חלבונים בין 200-500 בבוקר,ויש דם בן 50-250
עכשיו התוצאות ככה בערך כבר חודש-חודשיים והם לא משתנות,אז אני הולך ליהות במעקב אצל נפרולוג,מה שכן יש לי רק כמה שאלות:
1.ידוע בוודאות שהבעיה שיש לי בכליה,עכשיו שאלתי היא האם מותר לי לעשות ספורט?ואין כל קשר לדבר?
2.ידוע לך על דברים עיקריים שאסור לי לעשות?
3.כמה פרופיל בצבא בערך זה יוריד לי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי תשובה בנוגע לצבא
ירון18/04/2010שלום!
תקשיב אני יכול לעזור לך רק בנוגע למה שקשור בצבא..
בנוגע לחלבון בשתן - צריך לבדוק את זה יותר לעומק, אם זה חלבון תנוחתי או אורטוסטטי זה נותן פרופיל 97 (קרבי). אם זה סוג אחר, אז זה פרופיל 64, כלומר לא קרבי.
הבעיה העיקרית היא בדם בשתן (HEMATURIA) שהיא נותנת באופן אוטומטי פרופיל 64 ללא כל קשר לחלבון או לדברים אחרים.
במקרה שלי למשל היה לי פעם חלבון תנוחתי, וכשהגעתי לצו ראשון הוא כבר לא היה, ונתנו לי פרופיל 64, כמובן בלי שום הצדקה. כרגע אני במלחמות בכדי לקבל ועדה רפואית ולהעלות את הפרופיל, וזה הולך להימשך עוד המון זמן המלחמות האלה איתם, אבל זה ישתלם בסופו של דבר כי החלבון התנוחתי נותן פרופיל 97, כמו שאמר לי פרופ' פומרנץ פה בפורום לפני כמה זמן..
בוא נגיד שלפי דעתי בסופו של דבר יהיה לך פרופיל 64 - כלומר אתה לא תהיה קרבי.
בתכלס אין לך מה להתבאס מזה כי גם עם פרופיל 64 אתה יכול להגיע לשרת במקומות טובים ואיכותיים ולהגיע איתם רחוק בצבא.
המלצה שלי - לחכות לצו הראשון ולראות מה הרופאים יגידו.
בהצלחה ועדכן פה בפורום מה נסגר!,
שניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ
פרופ' אבישלום פומרנץ19/04/2010הפרופיל יקבע לפי תוצאות בדיקות בין 64 ל 97
אתה צריך להשלים בירור.
אני חושב שבסוף יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
יניב19/04/2010אמיר תודה רבה על התגובה שלך,דוקטור פומרנץ תודה רבה גם לך אבל לא עניתה על השאלה העיקרית שלי:
.ידוע בוודאות שהבעיה שיש לי בכליה,עכשיו שאלתי היא האם מותר לי לעשות ספורט?ואין כל קשר לדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט
פרופ' אבישלום פומרנץ22/04/2010יכול לעסוק בספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)