כליות אצל בת עשרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כליות אצל בת עשרים
    מיכל
    03/10/2010

בס"ד
    לכבוד פרופ' פומרנץ וד"ר אלקיים,
    תסלחו לי שכתבתי לפורום ילדים אבל מאוד קשה למצוא פורומים של נפרולוגיה למבוגרים, הרבה נסגרו וחלק אמורים להפתח.
    בכל אופן יש לי חברה מאוד טובה שאני מלווה אותה הרבה לדיאליזה, היא בת 52 והתחילה לפני כארבע שנים, דיאליזה. בתה בת העשרים עשתה אולטראסאונד, בין השאר כדי להחליט על נישואין וכו'. להלן התוצאות: (הם אמורים ללכת לרופא בשבוע הבא אבל הם מאוד במתח כרגע).
    כיס השתן עם תוכן מועט. אין לזהות ממצא פתולוגי גס. כמות קטנה של נוזל חופשי הודגמה באגן.
    כליה ימנית באורך של 11 ס"מ.
    מבנים ציסטיים בקוטר של 2.5 ס"מ מודגמים בחלק האמצעי של הכליה. ממצאים היפראקואיים זעירים בקוטר של 2-3-4 מ"מ מודגמים בקורטקס של הכליה ויכולים להתאים ל AML.
    ציסטות קטנות יותר מודגמות במחצית התחתונה של הכליה.
    האם זה מדאיג כבר עכשיו? האם ישנם מחקרים חדשים בנושא. נאמר לה שיש מחקר חדש בקשר לשתית מים מרובים.
    תודה רבה מיכל
    כליה שמאלית באורך של 14.4 ס"מ.
    מספר רב של ציסטות בגדלים שונים מודגמות על פני הכליה כאשר ממוקמת בקוטב תחתון וקוטרן 2.8 ס"מ.
    שתי הכליות במיקום תקין.
    אין לזהות אבנים או הידרונפרוזיס דו'צ.
    התמונה יכולה להתאים לכליות פוליציסטיות.
    מומלצת הערכה קלינית נוספת גם בנוגע לנוזל באגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כליות אצל בת עשרים

הוספת תגובה

• כליות אצל בת עשרים - תגובה

ד''ר ענת אלקיים
    07/10/2010

מומלץ לפנות לרופא מטפל לברור תפקודי כליה
    יעוץ נפרולוג עם כל הבדיקות ואבחנה של מחלת האם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו