הרחבת אגני כליות אצל העובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת אגני כליות אצל העובר
    נטלי
    21/01/2011

שלום רב,
    אני בשבוע 31+ להריון וכבר בשבוע 21+ גילו מערכת מאספת כפולה בשתי הכליות עם אגני כליות מורחבים. בנוסף גילו כי קיימת הרחבה של הגביעונים והאורטרים וכן הידרונפרוזיס והידרואורטר דו"צ.

כרגע אני במעקב בבית חולים, אך אני מאוד חוששת מאחר ואגני הכליות התרחבו משמעותית מהבדיקה האחרונה וכרגע גודל אגן כליה שמאל 1.6 ס"מ .
    אגן כליה ימין: 1 ס"מ.
    הודגמו הידרואורטר דו צדדי עד לכ 1 ס"מ היורדים עד לשלפוחית ,מבנה שלפוחית תקין,כמות מי שפיר תקינה.

אשמח מאוד לקבל הסבר מה אומרים ממצאים אלו? האם הכליה יכולה להירס עד הלידה או אחריה? האם התינוק סובל /יסבול מבעיות כלשהן ? האם יש מה לעשות כרגע?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לנטלי

אסף
    15/10/2015

היי נטלי,

קראתי את השאילתה שלך בימים אלו כאשר החלתי ללמוד את הנושא בשל אותה בעיה בה אני וזוגתי ניפשגנו לאחרונה.
    הייתי שמח לדעת, האם ניתן ליצור קשר ולשמוע מניסיונך לאחר כמה שנים, לאן העניין הזה עשוי להגיע.

במידה והנושא רגיש מידי אני מתנצל על פנייתי זאת.

בתודה מראש,

אסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת אגני כליות אצל העובר - תגובה

פרופ' אבישלום פומרנץ
    22/01/2011

הרחבה דו צדדית עם אגני כליה גביעים ואורטר יכולה להיות רפלקס אורטרלי.
    יש להמצא במעקב של רופא נשים + נפרולוג ילדים .
    העתיד יקבע לפי מצב פרנכימה / אקוגניות כליה.
    הרופאים יעדכנו אותכם.

פרופ פומרנץ
    0579451561

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו