מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אני אמורה לעשות?אורנה27/02/2011
משנת 92 אני יודעת על אריתרוציטים בשתן, כך שאם הנורמה היא בין cell/UL 0-10, הרי ואצלי רוב הזמן יש כ- 250.
מספר שנים לאחר מכן עברתי ניתוח להסרת מאקרואדנומה מההייפופיזה עקב דימום בראש שהעיד על מחלת קושינג. לאחר הניתוח במשך שנים לא היה קושינג, אלא אפילו אדיסון, שהתחלף במהלך 2008 שוב לקושינג, ועברתי ניתוח ראש שני. שנראה בהתחלה שעזר, אם כי לאחרונה אני מתחילה לחשוב שהקושינג חוזר.
במהלך השנים הללו, בדיקות שונות לחלבון בשתן, וקריאטנין קלירנס היו גבוהות, כאשר הבדיקות איסוף שתן אחרונות התוצאות הן:
קריאטנין : 1.4 g/24h (נורמה 0.8-1.8 g/24h)
מיקרו-אלבומין 51 Mg/24h (נורמה 0-30 mg/24h)
קריאטנין קלירנס 161 ml/min (נורמה 80-125 ml/min)
קריאטנין בדם: 0.6 mg/dl (נורמה 0.51-0.95 mg/dl)
כרגע איני סובלת מלחץ דם גבוה, ורוב הזמן הוא עומד על 120.80 במקסימום. איני עושה פעילות גופנית שאינה בגדר הסביר (פעמיים בשבוע חוג פילאטיס, וכ- 3 הליכות בשבוע ל- 45 דקות).
האם התוצאות הללו סבירות? או שמא מדאיגות?
האם אני צריכה ללכת לראות נפרולוג שיעשה בירור יותר מקיף? לחילופין רופא אחר.
חשוב לציין שאני סובלת מחולשה נוראית, השרירים רועדים לי מהליכה של 1-2 דקות. עליה במדרגות קשה לי מאוד ואחרי 3-4 מדרגות השרירים רועדים לי. אורטופדית שבדקה אותי לפני כחודשיים עקב קושי בהליכה והתקפלות של הברכיים, אמרה שיש לי דלדול שרירים מאוד משמעותי ברגליים, ייתכן מעודף הקורטיזול שהיה בעקבות הקושינג, ושלחה אותי לפיזיוטרפיה שבינתיים לא עוזרת.
בשלב זה אני במעקב שוטף אצל אנדוקרינולוגית
מהניסיון שלי, איני רוצה להזניח.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני אמורה לעשות? - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ03/03/2011מעקב ובירור להמטוריה.
דם בשתן
לשלול מחלות כליה ואו דם מדרכי השתן.
מעקב נפרולוגי.
כולל אנדו.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
נפרולוג
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)