מה אני אמורה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה אני אמורה לעשות?
    אורנה
    27/02/2011

משנת 92 אני יודעת על אריתרוציטים בשתן, כך שאם הנורמה היא בין cell/UL 0-10, הרי ואצלי רוב הזמן יש כ- 250.
    מספר שנים לאחר מכן עברתי ניתוח להסרת מאקרואדנומה מההייפופיזה עקב דימום בראש שהעיד על מחלת קושינג. לאחר הניתוח במשך שנים לא היה קושינג, אלא אפילו אדיסון, שהתחלף במהלך 2008 שוב לקושינג, ועברתי ניתוח ראש שני. שנראה בהתחלה שעזר, אם כי לאחרונה אני מתחילה לחשוב שהקושינג חוזר.

במהלך השנים הללו, בדיקות שונות לחלבון בשתן, וקריאטנין קלירנס היו גבוהות, כאשר הבדיקות איסוף שתן אחרונות התוצאות הן:
    קריאטנין : 1.4 g/24h (נורמה 0.8-1.8 g/24h)
    מיקרו-אלבומין 51 Mg/24h (נורמה 0-30 mg/24h)
    קריאטנין קלירנס 161 ml/min (נורמה 80-125 ml/min)

קריאטנין בדם: 0.6 mg/dl (נורמה 0.51-0.95 mg/dl)

כרגע איני סובלת מלחץ דם גבוה, ורוב הזמן הוא עומד על 120.80 במקסימום. איני עושה פעילות גופנית שאינה בגדר הסביר (פעמיים בשבוע חוג פילאטיס, וכ- 3 הליכות בשבוע ל- 45 דקות).

האם התוצאות הללו סבירות? או שמא מדאיגות?
    האם אני צריכה ללכת לראות נפרולוג שיעשה בירור יותר מקיף? לחילופין רופא אחר.

חשוב לציין שאני סובלת מחולשה נוראית, השרירים רועדים לי מהליכה של 1-2 דקות. עליה במדרגות קשה לי מאוד ואחרי 3-4 מדרגות השרירים רועדים לי. אורטופדית שבדקה אותי לפני כחודשיים עקב קושי בהליכה והתקפלות של הברכיים, אמרה שיש לי דלדול שרירים מאוד משמעותי ברגליים, ייתכן מעודף הקורטיזול שהיה בעקבות הקושינג, ושלחה אותי לפיזיוטרפיה שבינתיים לא עוזרת.

בשלב זה אני במעקב שוטף אצל אנדוקרינולוגית

מהניסיון שלי, איני רוצה להזניח.
    אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה אני אמורה לעשות?

הוספת תגובה

• מה אני אמורה לעשות? - תגובה

פרופ' אבישלום פומרנץ
    03/03/2011

מעקב ובירור להמטוריה.
    דם בשתן
    לשלול מחלות כליה ואו דם מדרכי השתן.
    מעקב נפרולוגי.
    כולל אנדו.

בכבוד רב פרופ פומרנץ
    נפרולוג
    0579451561

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו