אגן כלייה מורחב מאוד אצל העובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגן כלייה מורחב מאוד אצל העובר
    אלה
    02/04/2011

שלום רב!
    יש לי בעיה כזאת:
    אני בשבוע 28, בת 24, עם עובר ממין זכר. במשפחת בעלי יש הסטוריה משפחתית של בעיית כליות. סקירת מערכות מוקדמת לא עשיתי. חלבון עוברי ושקיפות עורפית יצאו תקינות. בסקירת מערכות מאוחרת ראשונה (בשבוע 20+5) הממצאים היו כאלה:
    נצפתה ציסטה כורואידלית בחדר לטרי שמאלי בגודל 7/7 ממ ללא מחיצות בנוסף ניצפתה ברחבה של אגן כלייה מאל בדרגה בינונית 12 מ"מ עם הרחבה משנית של הגביעים ומעט מוגדלת ל 34 מ"מ משמאל תקינה בגודל 21 מ"מ תקינה.

בעקבות הממצאים שלחו אותי לייעוץ גנטי, ובייעוץ גנטי ייעצו לי לעשות דיקור מי שפיר. אני לא הסכמתי לדיקור.

באולטרה סאונד חוזר (בשבוע 23+4) הממצאים היו כאלה:
    יש CPC מצד שמאל 5 מ"מ והרחבת כליה שמאלית 12 מ"מ + הרחבת גביעים הפרנכימה שמורה. BPS תקין.

באולטרה סאונד האחרון שעשיתי (בשבוע 27+3) הממצאים היו:
    אין CPC. כלייה שמאל באורך 58 מ"מ עם חלל ציסטי גדול בגודל 42*38 מ"מ.

הרופא שעשה את ה US האחרון לא היה אופטימי ואמר שאין סיכוי כבר שכלייה שמאלית תחזור לתפקד ושזה בטוח שהיא כבר הרוסה.

השאלות שלי:
    מה זה אומר לגבי העובר? האם אכן אין סיכוי שהכלייה תחזור לתפקד כמו שצריך? ממה זה יכל להיווצר? אולי יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את המצב בעודי בהריון? האם יש המלצה במצב שלי להקדים לידה או יש המלצה על סוג מסוים של לידה?
    אני נורא מודאגת עם כל העניין הזה. אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי.

תודה מראש, אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אגן כלייה מורחב מאוד אצל העובר - תגובה

פרופ' אבישלום פומרנץ
    02/04/2011

רצוי לברר לאחר לידה .
    לשלול בעיות נוספות- כמו רפלקס ולבב את התפקוד של הכליה.
    חשוב לראות שכליה שניה תקינה.
    אחר לידה ניתן לברר האם הכליה מתפקדת או לא ולהחליט על התערבות ניתוחית.

בכבוד רב פרופ פומרנץ
    0579451561

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו