מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגן כלייה מורחב מאוד אצל העובראלה02/04/2011
שלום רב!
יש לי בעיה כזאת:
אני בשבוע 28, בת 24, עם עובר ממין זכר. במשפחת בעלי יש הסטוריה משפחתית של בעיית כליות. סקירת מערכות מוקדמת לא עשיתי. חלבון עוברי ושקיפות עורפית יצאו תקינות. בסקירת מערכות מאוחרת ראשונה (בשבוע 20+5) הממצאים היו כאלה:
נצפתה ציסטה כורואידלית בחדר לטרי שמאלי בגודל 7/7 ממ ללא מחיצות בנוסף ניצפתה ברחבה של אגן כלייה מאל בדרגה בינונית 12 מ"מ עם הרחבה משנית של הגביעים ומעט מוגדלת ל 34 מ"מ משמאל תקינה בגודל 21 מ"מ תקינה.
בעקבות הממצאים שלחו אותי לייעוץ גנטי, ובייעוץ גנטי ייעצו לי לעשות דיקור מי שפיר. אני לא הסכמתי לדיקור.
באולטרה סאונד חוזר (בשבוע 23+4) הממצאים היו כאלה:
יש CPC מצד שמאל 5 מ"מ והרחבת כליה שמאלית 12 מ"מ + הרחבת גביעים הפרנכימה שמורה. BPS תקין.
באולטרה סאונד האחרון שעשיתי (בשבוע 27+3) הממצאים היו:
אין CPC. כלייה שמאל באורך 58 מ"מ עם חלל ציסטי גדול בגודל 42*38 מ"מ.
הרופא שעשה את ה US האחרון לא היה אופטימי ואמר שאין סיכוי כבר שכלייה שמאלית תחזור לתפקד ושזה בטוח שהיא כבר הרוסה.
השאלות שלי:
מה זה אומר לגבי העובר? האם אכן אין סיכוי שהכלייה תחזור לתפקד כמו שצריך? ממה זה יכל להיווצר? אולי יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את המצב בעודי בהריון? האם יש המלצה במצב שלי להקדים לידה או יש המלצה על סוג מסוים של לידה?
אני נורא מודאגת עם כל העניין הזה. אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי.
תודה מראש, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כלייה מורחב מאוד אצל העובר - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ02/04/2011רצוי לברר לאחר לידה .
לשלול בעיות נוספות- כמו רפלקס ולבב את התפקוד של הכליה.
חשוב לראות שכליה שניה תקינה.
אחר לידה ניתן לברר האם הכליה מתפקדת או לא ולהחליט על התערבות ניתוחית.
בכבוד רב פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)