מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה בבית מול הילדיםספיר22/09/2011
היי,
אני ככל הנראה הולכת ללדת בבית עם דולה ומיילדת. שאלתי היא: יש לי ילדים בני 5 (בת) ו-8 (בן). אני מאד מעוניינת לשתף אותם בתהליך ואני רוצה שיחוו את הנס הזה יחד אתי. זה נראה לי מקסים, מגבש ומופלא. מאידך, אני לא בטוחה עד כמה זה נכון פסיכולוגית לחשוף ילדים לדבר כזה (בכל זאת, דם, צעקות ומראות לא נעימים, בין השאר, למרות שאני מתכוונת לעשות את זה רגוע ככל האפשר..). מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא פסיכולוגית, אבל...
אורנה דן22/09/2011אני אמא עם הרבה נסיון באמהות, וגם ילדתי בבית.
בתחושה שלי זה לא היה נכון לא רק לילדים, אלא בעיקר בשבילי.
אני הכרתי את עצמי מלידות קודמות, וידעתי שגם כשעברתי צירים בבית, כשהם התחזקו, הרגשתי צורך להיות במקום אחר. הדאגה האימהית שלי לא הלכה יד ביד עם הרצון שלי להיות עם עצמי, להתרכז במה שקורה לי בגוף וללדת.
היו לידות שבחרתי לצאת מהבית לבי"ח למרות שידעתי שזה מוקדם מידי, פשוט כי הרגשתי צורך להיות במקום שבו אני המטופלת, לא המטפלת והדואגת לכולם (מה הם מרגישים, מה הם חושבים, האם זה עושה להם טראומה וכו')
לכן, כשאני תכננתי את לידת הבית שלי, תכננתי שהילדים ייצאו מהבית.
בסופו של דבר הלידה התרחשה בלילה, רוב הילדים ישנו. ובן השלוש שלא נרדם, יצא לטיול לילי עם אחיותיו הגדולות.
אני לא אומרת שזו אמת מוחלטת. זה היה הדבר שנכון לי.
מסיפורי לידות בית שקראתי, התרשמתי שברוב המקרים הילדים בכלל לא גילו התעניינות מיוחדת, העירו אותם, באו, ראו משהו, וחזרו לישון...
אם את מספיק פתוחה להבין שמה שעבורך הוא ה"נס הזה שאת רוצה שהם יחוו איתך", עבורם יכול להיות משהו לגמרי אחר (האם הם רגילים לראות אותך עירומה? אם לא, זה לכשעצמו יכול להיות בעייתי עבורם), תוכלי לנקוט בדרך שהיא פתוחה וזורמת, ואם את מאמינה באיזשהוא כח עליון, תני לו להחליט ברגע האמת, מה נכון לכל אחד מבני המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)