מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשמרית27/01/2008
כמה אחוזים מהנשים בערך בוחרות ללדת לידה טבעית?
כמו כן, האם הסיכון גבוה יותר, אפילו בקצת, לאם ולילד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שמרית,
אפרת מינסקי27/01/2008לי לא ידוע על נתונים שנבדקו לגבי אחוז הנשים הבוחרות ללדת באופן טבעי. אני לא בטוחה שאפשר למדוד את זה גם כי חלק מהנשים המצהירות שזו כוונתן לא תמיד יולדות באופן טבעי מסיבות שונות וגם חלק מהנשים המצהירות כי אינן מעונינות בלידה טבעית לפעמים יולדות כך בסופו של דבר (חלק שמפתיעות את עצמן ומגלות בעצמן יכולות שלא האמינו שקימות בהן וחלק פשוט כי הלידה מתקדמת מהר מהצפוי..).
מהידע שלי בנושא הסיכון לא גבוה יותר ולו בקצת אלא ההיפך - זו לידה בטוחה יותר ובריאה יותר הן מהצד הפיסי והן מהצד הרגשי לשני הצדדים. גם ההתאוששות כמעט תמיד מהירה מאד ומאפשרת לאם להתפנות ולטפל בתינוק בצורה טובה יותר.
מה שבטוח זה שכדי להגדיל את הסיכוי ללדת בלידה טבעית כדאי לבחור בסביבה תומכת ובליווי אישי ותומך.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)