לידה פעילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה פעילה
    hailey
    29/07/2012

שלום, זהו הריוני הראשון ואני מעוניינת להתכוונן ללידה טבעית. יש לי שני חששות מרכזיים: 1. בחצי שנה האחרונה יש לי דלקת מפרקים בשני מפרקי הברך. התוצאה היא חוסר גמישות, מה שיכול להפריע בתנוחות מסוימות במהלך הצירים (כמו כריעה, עמידה על ברכיים...). האם הנ"ל יכול להפריע לי בתהליך לידה טבעית? האם יוגה הריון תוכל לעזור?
    האם יש עוד תנוחות שיכולות להיות במקום? האם ניתן להשתמש בכיסא לידה במקום כריעה?

2. בחצי שנה האחרונה יש לי פיסורה. האם הכאבים יקשו עליי להתמודד עם הצירים ללא משככי כאבים?

תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידה פעילה

הוספת תגובה

• לידה פעילה - תגובה

ברברה בן עמי
    29/07/2012

שלום רב. תצטרכי להמתין לדעת איך תרגישי לקראת מועד הלידה. בינתיים יוגה בהחלט יכול לעזור ולהכין אותך לקראת הלידה. ישנם מגוון של תנוחות ותנועתיות בתהליך של לידה. אני בטוחה שיתאימו תנוחה שיהיה נוח ויעיל. כל עוד שאין בעיה קשה עם פיסוק הרגליים אני לא מאמינה שתהיה בעיה למצוא תנוחה נוחה. כיסא לידה, שכיבה על הציד וכו... לגבי הפיסורהֿ תצטרכי להמתין ולבדוק מה המצב לקראת הלידה, האם ישנם איזה שהם כאבים או תופעות שיכולים להעיד על החמרת המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ושאלה נוספת

hailey
    30/07/2012

זה באמת מדאיג אותי.... כואב לי ביחסי מין בגלל הפיסורה...מאוד אפילו. אז כשאני חושבת מה יהיה בלידה...זה מדאיג. בייחוד שאינני מעוניינת במשככי כאבים.
    האם נתקלת במקרים של לידה פעילה כשיש פיסורה?

לפי הבנתי, דווקא בלידה פעילה ניתן יותר לשמור שלא יהיה נזק גדול יותר בפי הטבעת מכיוון שהאזור לא מאולחש וניתן לשים לב....

המון תודה,
    beetlejuice

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ושאלה נוספת - תגובה

ברברה בן עמי
    31/07/2012

האם את קיבלת איזה שהוא טיפול בעבר או הווה לפיסורה? המלצתי היא שתקחי תוספת של ויטמין C (שעשיר בביופלאבינוידס, שמסייעה בבניה וחיזוק של הדופן של כלי הדם) ושל ויטמין E שמשפר את זרימת הדם. שני ויטמינים אלו גם מאוד יעילים בטיפול בטחורים ודליות. איני זוכרת בדיוק את המינון המדויק, ולכן ממליצה שתתיעצי עם נטורופט או יועץ אחר. אני גם ממליצה שתשקלי טיפול הומאופתי, לזה תצטרכי לפנות להומאופת. בקשר ללידה, חשוב שתמנעי משכיבה ממושכת, כלומר שתהיה בתנועה, שינוי תנוחות.... וכמובן להמנע מלחיצות ממשושות. לא הייתי ממליצה תנוחת לידה כמו קריעה או שכיבה על הגב שיכול להגביר את הלחץ על איזור. יותר עדיף תנוחה של שכיבה על הציד או מה שנקרא "על 6", כך להוריד את הלחץ הישיר על האיזור. כמה שפחות ללחוץ, אם בכלל. ישנם טיפולים מקומיים של נרות ומשחות שיכול להקל על התופעה, לשתות הרבה, להמנע ממצבי עצירות ופעילות גופנית. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה