מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטותשירי23/09/2012
לידה ראשונה עברתי בתל השומר במרכז ללידה טבעית. בעלי שימש כ"דולה" רוב הלידה. הג'קוזי מאוד עזר לשיכוך הכאבים. לא התקבלה עזרה משמעותית שאני זוכרת מהמיילדת שם. כעת לפני לידה שנייה אני בהתלבטות . האם לחזור ללדת בתל השומר. יש שם אפשרות ללדת במים. מצד שני יש לי חשש גדול שהמיילדת שוב לא תעזור בלידה ובעלי יצטרך לשמש שוב כדולה. אפשרות נוספת היא ללדת בבי"ח מאיר בחדר לידה טבעי. עם אופציה לקחת שם מיילדת או דולה. הבעיה הנוספת היא המרחק לבית החולים. אני מתגוררת בתל אביב. ולידה שניה אמורה להיות הרבה יותר מהירה. לגבי בי"ח ליס יש שם גם חדר לידה טבעי אך החשש שלי שהלידה שם תהיה דומה לזאת שהיתה לי בתל השומר. יש לי חשש שגם בלידה השניה תהיה לי חסרה התמיכה של המיילדת בתהליך הלידה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי שלום
אורנה דן27/09/2012אם אהבת את החדר הטבעי בתל השומר, למה שלא תקחי גם דולה בנוסף למיילדת? זה נשמע שאת מצפה מהמיילדת להיות דולה, אבל היא לא. יש לה תפקיד אחר.
אני מציעה לך לחזור לתל השומר, ולהביא איתך דולה, שתערוך איתך מספר פגישות לפני הלידה, כדי שתכירו אחת את השניה, כדי שתרגישי בנוח איתה, וכדי שהיא תבין מה הציפיות שלך ממנה. דולה טובה תשתלב מצויין במערך הזה, וגם תדע לשתף את בעלך בלי שהוא ירגיש שהכל על הכתפיים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)