הכנה ללידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנה ללידה
    שרון
    28/03/2008

שלום רב,
    איך מתכוננים ללידה טבעית? אני מאוד רוצה לעבור חוויה מתקנת והפעם לא להשתמש באפידורל. הבעיה היא שאני לא בטוחה שאעמוד בכאב. בלידה הראשונה התמודדתי יפה עם הצירים אך ברגע שלחצו עלי בביה"ח לקחת אפידורל נשברתי בקלות (אחרי דמעות מחוסר שיתוף הפעולה שלהם) ועד היום אני כועסת על כך. מה אני יכולה לעשות כדי להיות מוכנה?
    אשמח לתגובתכן.
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנה ללידה

הוספת תגובה

• שלום שרון,

אפרת מינסקי
    29/03/2008

קודם כל כדאי לשחרר את הכעס.. מה שהיה היה וניתן רק ללמוד מכך להמשך ולא לשנות. המילה שבירה לא נכונה בעיני - כמו שאני מבינה, היתה שם סיטואציה לא תומכת שהחלישה אותך ולכן סטית מהדרך שבה רצית ללכת.
    כדאי ללמוד לקבל את הבחירה שלך באהבה ולא לבוא ללידה הבאה ממקום של כעס אלא ממקום של קבלה, הבנה של המקום שבו היית ושהוביל לבחירה שבחרת וכמובן - שחרור.
    לקראת הלידה הבאה יש כמה דברים שאפשר לעשות - לקרוא ספרים כמו "לידה פעילה" , לעשות קורס הכנה ללידה (רצוי אישי) כזה שיתמקד בך ותוכלי יחד עם המדריכה לבדוק היטב את הלידה הקודמת וללמוד ממנה לקראת הלידה הבאה. מדריכה טובה ומנוסה תוכל לתת לך כלים רבים להתמודדות עם צירים. אני למשל מלמדת מגוון רחב של כלים כמו תנוחות, נשימות, עיסויים, שיאצו, רפלקסולוגיה, דמיון מודרך וכו' כך שבזמן הלידה תוכלי לבחור מה מתאים לך מארגז הכלים ויהיה לך מבחר גדול של אפשרויות. כדאי גם ללמוד ולהבין על התהליך הפיזיולוגי, הורמונלי, ריגשי של הלידה מה שיתן לך אמונה ובטחון ביכולתך ללדת!
    כדי "לנטרל" השפעות של לחץ מבחוץ כדאי לבחור בקפידה את סביבת הלידה - את בית החולים שבו תלדי (אולי לחשוב על לידת בית?) מי הצוות שילוה אותך? יש מקומות בהם אפשר להביא דולה או אפילו מילדת פרטית כך שמראש תדעי שמי שיהיה איתך יתמוך בך ובבחירות שלך ולא יחליש אותך. כדאי גם שבן הזוג יהיה חלק מהתהליך כדי שיוכל לסייע לך באופן פעיל בזמן הלידה וגם לייצג את רצונותיכם מול לחצי הסביבה (אם יהיו) בזמן שאת יולדת...
    בהצלחה ולידה טובה,
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה