לידה טבעית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה טבעית
    שלי
    01/04/2008

שלום
    אני בשבוע 34 ואני רוצה ללדת בלידה טבעית לידת מים, ראיתי את ההודעה לפני אני פשוט מעונינת בעוד פרטים אם אפשר...
    האם קיימת אפשרות ללידת מים בביה"ח? או במקומות מסויימים ואם רק במקומות מסויימים אז היכן אם יש באיזור המרכז?
    והאם צריך לעבור הכנה לפני כן....
    תודדדדה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית

הוספת תגובה

• הכנה ללידת מים ובכלל

אורנה דן
    01/04/2008

כדאי להתכונן ללידה באופן כללי, עם תוספת על לידת מים.
    מכיוון שלידה היא ארוע בלתי צפוי, חשוב להיות מוכנים לכל תרחיש ושינוי בתכנית.
    לידות מים במרכז הארץ - אך ורק במרכזי לידה ביתיים, או בלידות בית.
    יתכן שבביה"ח יוספטל באילת יש לידת מים, לא בטוחה בכך.
    בהצלחה
    אורנה
    מכינה ללידה וללידת בית
    דולה תומכת לידה ומשפחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שלי,

אפרת מינסקי
    01/04/2008

כפי שציינתי לידת מים לא אפשרית היום בבתי החולים בארץ. מה שכן אפשרי זה להעביר את שלב הצירים במים ואז לצאת "ליבשה" לקראת יציאת התינוק. באזור המרכז האפשרויות הן - בבי"ח לניאדו ובתל השומר יש מרכזי לידה טבעיים שבהם אפשר לשהות בג'קוזי עד הלידה (למרות ששמעתי גם על לידה בלניאדו שהסתימה במים אבל רשמית הם לא מאפשרים), במאיר ובאיכילוב יש שני חדרים המיועדים ללידה טבעית ובהם ג'קוזי לצירים - שוב עד יציאת התינוק.
    אם את רוצה לשקול לידת חוץ בית חולים אך לא לידת בית יש את המרכז של דר' אילן הלוי בקדימה שבו שתי בריכות - אחת לצירים ואחת ללידה עצמה והוא מלווה את הלידה יחד עם דולה. גם באזורים אחרים יש עוד אפשרויות.. שווה בדיקה...
    כדאי לבקר באתר "זהר כבר בדקה" (תעשי חיפוש בגוגל..) ושם יש פירוט על כל בתי החולים והאפשרויות שבהם כולל מחירים של מרכזי הלידה והשירותים הפרטיים השונים.

לגבי הכנה - כדאי לדעתי, כמו לפני כל לידה, לעשות הכנה טובה שבה תקבלו (את והמלווה שלך) כלים שונים להתמודדות עם הצירים כיוון שהמים הם אמנם אמצעי מופלא ונהדר אבל לא כולן מתחברות לזה ברגע האמת וכדאי שיהיו בארגז עוד כמה כלים.. חוצמזה כדאי גם ללמוד ולהבין את שלבי הלידה השונים ומה לצפות בהם כדי שבזמן הלידה תדעו מה מתרחש ותוכלו לקבל החלטות מושכלות.
    ממליצה לחפש קורס הכנה ללידה טבעית (אך כזה שמכין גם לכל שאר האפשרויות..). כיוון שהזמן קצר היתי ממליצה על קורס פרטי. אם את מאזור המרכז או השרון את מוזמנת לפנות אלי לפרטים על הקורסים שלי או לקבל המלצות על מדריכות אחרות..
    בהצלחה ולידה טובה!
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה